Tackle Meister Review – Ripple ProFighter – Pike magnet

05/03/2020
Tackle Meister Review – Ripple ProFighter – Pike magnet

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Stein Honders over de Ripple ProFighter van Spro. 

Door Stein Honders

Spro is een grote naam als het om snoekkunstaas gaat. We hebben natuurlijk allemaal wel eens een Rapper, Screaming Devil of een PikeFighter in onze speld gehangen. Ik zelf ben altijd een groot fan van dit merk geweest en heb er altijd mijn vis mee gevangen. Spro heeft het afgelopen jaar zeker niet stil gezeten en kwam rond oktober met gloednieuwe series op de markt, bijvoorbeeld de IRIS en Popeye range, maar ook de Ripple ProFighter die ik heb mogen testen.

Kunstaas met ribbels 🙂

 


Specificaties

Merknaam: Spro
Productnaam: Ripple ProFighter
Type product: Hardbait
Diepte: 0,8 – 2,0 meter
Lengte: 14,5 cm
Gewicht: 41 gram
Kleur:  Firetiger, Perch, Redhead, Herring, Hot pike, Rainbow trout.
Bijzonderheden: Voorzien van ribbels voor extra attractie.
Winkeladviesprijs: €10,00- €12,00


 

De eerste indruk

Het eerste wat ik dacht toen ik de Ripple zag, ‘het broertje van de PikeFighter’. Sowieso al een echt bewezen vanger voor mij. De Ripple ProFighter is een tweedelige crankbait/plug. Deze plug lijkt me zeer geschikt voor het trollen of werpen over de opkomende planten.

Doordat dit aasje drijvend is, is hij perfect te sturen over de planten. Ook is dit erg gemakkelijk tijdens het trollen. Als je een aanbeet krijg en je vist met meerdere hengels dan komt het aas mooi omhoog en kan het zo niet op de bodem vastlopen.

Heerlijk op wat lichtere hengels te vissen.

Uiteraard is de Ripple PikeFighter bewapend met twee vlijmscherpe Gamakatsu dreggen. Ook zijn er in deze hardbait vier stalen kogels verwerkt, die de dinner bell luiden voor snoeken en daarnaast voor een mooie zwembalans zorgen.

Natuurlijk springen ook de ribbels meteen in het oog. Deze ribbels zorgen voor veel turbulentie en een soort ruis langs het aasje. De snoek is een vis die trillingen goed waar kan nemen en daardoor denk ik dat het wel degelijk van toegevoegde waarde kan zijn. Waar ik verder ook erg enthousiast over ben zijn de grote ogen die op dit aasje verwerkt zijn. Ogen vormen voor roofvissen vaak het mikpunt en die mogen daarom best in het oog springen 😛

 

Proef op de som

Zie onderstaande video 🙂

 

Aanschaf

De meeste winkeliers hebben het merk Spro in hun assortiment. Door de zeer goede prijs kwaliteit-verhouding is het merk een grote hit, bij zowel de beginnende als de ervaren visser. Zodoende ligt de Ripple ProFighter bij de meeste winkels.

Net zo goed fastfood voor grotere snoek.

 

Slotsom

Doordat De Ripple ProFighter rond de 2 meter diep loopt, leek het mij een leuke uitdaging om deze rakker in de polder te gaan testen. Na er een dagje mee gevist te hebben was ik erg verrast hoe goed je deze plug kunt sturen.

Waar dit aasje helemaal geschikt voor is, is trollen. Doordat deze hardbait nauwelijks aan je hengel trekt is het mogelijk om met lichtere hengels te vissen. Al met al een prima allround stuk kunstaas waar je alle kanten mee op kunt.

 


 

TACKLE MEISTER PASPOORTEN

Naam: Stein Honders & Tim Hakkert
Geboortejaar: Tim 1999, Stein 2001.
Regio: Betuwe
Favoriete roofvissoorten:Roofblei, Snoek , Snoekbaars en Baars.
Specialismen: Tim: snoekbaars en poldersnoek, Stein: roofblei en snoekbaars.