Tackle Meister Review – Sensu Jig’n Swim shad

27/06/2019
Tackle Meister Review – Sensu Jig’n Swim shad

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr onze Tackle Meister Johannes Elzinga over de Sensu Jig’n Swim shad, beschikbaar gesteld door RAVEN Hengelsport

 

Specificaties

Merknaam: Eurocatch Fishing
Productnaam: Sensu Jig’n Swim shad 4″
Type Product: Softbait
Lengte: 9,5 centimeter (4 inch)
Gewicht: 6 gram
Diepte: 0-1 meter
Kleur: Reflex Shiner, Twinkle Minnow, UV Motoroil Glitter, UV Fruitgame, UV Chartreuse Bandit, UV Chartreuse Brownie, Pumpkin Police en Ghost Magic
Bijzonderheden: Anijs flavour en de 3D ogen
Winkeladviesprijs: €4,00 – €6,00
Te bestellen bij: Raven Hengelsport

 

De Sensu Jig’n Swim shads van Eurocatch Fishing in verschillende kleuren.

Eerste indruk

Mijn allereerste indruk kan je in 1 zin omschrijven: simpele snoekbaars shads. Wanneer ik zelf werpend op snoekbaars ga vissen in de stad of vanuit de bellyboat begin ik altijd met shads van 4 inch. Vaak zijn dit shads die een wat dunnere body hebben met een schoepstaart. Dit kan een persoonlijke keuze zijn, maar ik vang hier gewoon meer snoekbaars op dan als ik kleiner of direct groter zou gaan.

Geen poespas shads maar vangen doen ze!!!

Eenmaal uit de verpakking kregen de Senshu shads een lekkere anijs geur mee. Zelf ben ik nog niet overtuigd geweest van geuren, maar een anijs flavour ruikt 10x beter dan een squid flavour! Of dit wat met de vis zou doen? Geen idee. Ik wist gewoon zeker dat deze shad het simpelweg ging maken in de stadse grachten, dus er moest maar snel gevist worden.

Goed zacht rubber, wat de actie ten goede en het makkelijk maakt voor een snoekbaars om de shad te inhaleren. 

De proef op de som

Kiezende uit 3 kleuren maakte het voor mij niet zo heel moeilijk. Ik koos voor de Charteuse Bandit want het was wat troebeler water dan normaal in de stadse grachten van Groningen. Het had hiervoor erg veel geregend dus ik was allang blij dat het water geen koffiemelk kleur had gekregen.

Samen met Tackle Meister Bart van de Walle gingen we op zoek naar stadse snorkels. Er stond een mooie partij wind die dag dus er werd al werpend gevist met 5/7 gram. Nadat ik deze shad voor de eerste keer zwemles had gegeven kwam ik er achter dat de schoepstaart dunner was dan de body van deze shad. Dit belangrijke detail heb ik in eerste instantie gewoon over het hoofd gezien. Doordat de schoepstaart verdund is, beweegt dit vele male soepeler dan als de schoepstaart gelijk was.

Neem bijvoorbeeld een shad waarvan zowel de schoepstaart als de body gelijk is, dan krijg je al gauw een flankende actie in de shad. De Senshu Jig ’n Swim heeft dit dus niet en alleen het schoepstaartje trilt met een grootte snelheid heen en weer. Dit betekent dat je hem super langzaam kunt vissen wat perfect gaat met een 3,5 grams kopje.

De zachtheid van het rubber speelt ook een grote rol in het vissen met softbaits op snoekbaars. De Senshu shad is redelijk soft maar je trekt hem niet gemakkelijk stuk. Je krijgt echt anders gezegd waar voor je geld op deze manier.

Na een paar kleine aanbeten (hoogstwaarschijnlijk van baars) kwam er een enorme beuk op mijn hengel. Deze aanbeten die Bart en ik kregen op onze shads waren ongekend. De Senshu Jig ’n Swim had met zijn simpele looks al snel zijn vangkracht bewezen.

Geen fratsen, gewoon een prima snoekbaarsshad die zijn ding doet… Snoekbaars vangen.

Aanschaf

Raven Hengelsport heeft deze shads beschikbaar gesteld voor ons. Ze zijn daar volop verkrijgbaar en zoals je weet kun je deze hengelsportketen vinden te Almelo, Steenwijk, Lelystad en Tilburg. Raven heeft altijd aantrekkelijke kortingen, maar dat is voor deze shads helemaal niet nodig. De Jig ’n Swim is verkrijgbaar in 3 maten en 8 kleuren: 7,5cm (9stuks), 9,5cm (7stuks) en 12 cm (7stuks). Voor maar 5 euro per pakje heb je een paar goede snoekbaars/baars shads met simpele looks die goed vangen!

Op verschillende manieren te monteren zoals dropshot, jigkop en weedless.

Slotsom

Als je voor het straatvissen nog een goede maar toch simpele snoekbaarsshad zoekt, dan raad ik je zeker de Senshu Jig ‘N Swim aan. De shad stinkt niet, is stevig genoeg voor snoekbaars aanbeten/ en de actie van het schoep staartje is geweldig snel. Voor de visser die wat minder budget heeft of graag met dit soort aas vist is het zeker de aankoop waard!


TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Johannes Elzinga
Geboortejaar: 1998
Regio: Groningen
Favoriete roofvissoorten: Baars en snoekbaars.
Specialismen: Streetfishing en baarsvissen.