Tackle Meister Review – Strike Pro Ghost Buster

03/08/2019
Tackle Meister Review – Strike Pro Ghost Buster

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr onze Tackle Meister Bas Westerveld over de Ghost Buster jerkbait, beschikbaar gesteld door Pike Master Lures

Door Bas Westerveld

Bij de naam Strike Pro zullen de meeste van ons aan de Buster Jerk denken. Een legendarisch aasje dat je in veel situaties kunt toepassen. Veel, maar net niet alle situaties. Om dit gat te dichten is Strike Pro met de nieuwe Ghost Buster gekomen. Benieuwd naar dit nieuwe aasje, lees dan snel verder.

Kenners zullen zeker de gelijkenis zien met de Torob van Rob Kraaijeveld en er is een hoop gedoe geweest over de lancering van dit kunstaas. Toch is de visserij en techniek met deze jerkbait totaal verschillend t.o.v. de Torob.

Specificaties

Merknaam: Strike Pro
Productnaam: Ghost Buster
Type product: Jerkbait
Lengte: 14 centimeter
Gewicht: 73 gram
Diepte: 2-6 meter
Kleur: 6 verschillende kleuren

Eerste indruk

Zinkende jerkbaits. Lastige aasjes. Betreft dit dan ook nog eens een hybride of een pullbait, dan haken er velen af en grijpen naar hun vertrouwde gliders, softbaits of pluggen. Zelf ben ik net zo. Waarom moeilijk doen als het met een ander aasje makkelijker gaat.

Maaaaaaarrr, als iedereen zo denkt, betekent dit dus dat er minder met dit type jerkbait wordt gevist… en verandering van spijs, doet eten. Alle reden voor mij om de stoute schoenen  aan te trekken en de nieuwe Ghost Buster van Strike Pro te gaan testen.

Inmiddels op de bovenste behoorlijk wat aanbeten gehad 🙂

Eerst maar eens even goed onder de loep nemen. Het aasje heeft een bekende vorm. Het moet een pullbait zijn, maar de bouw van het aasje en de bevestiging van het oog (bovenop) lijken in mijn optiek meer op die van een hybride jerkbait.  De zestal aanwezige kleuren zijn top en geven je de mogelijkheid om bij elke situatie een geschikte kleur in te zetten. Daarnaast is het aasje voorzien van een flinke doffe ratel, topdreggen van Owner en is de afwerking heel netjes.

 

De proef op de som

Naar de waterkant er mee. Een aantal korte worpen gaven mij voldoende vertrouwen, dit moet vangen! De Ghost Buster reageert het best op korte halen (pulls). De Ghost Buster zinkt van zichzelf, maar bij een rustige tik van de hengel schiet deze met een lichte boog naar boven, en tegelijk naar links of rechts.

Voor het diepere jerk werk 😛

Geef je de Ghost Buster nog wat ‘slack’ mee (spanning van de lijn halen, maar wel contact houden) dan heeft deze ook nog een verleidelijke wiebel. Dit laatste lijkt een klein detail, maar is volgens mij een van de belangrijkste triggers voor de dieper liggende snoek om het aasje te grijpen. Vervolgens zakt het aasje weer af naar dieper water, waardoor je deze steeds dieper het talud af kunt laten zwemmen. Met verre worpen wist ik alsnog de bodem te raken op 5,5 meter diepte. Perfect!

Een andere situatie waarin de Ghost Buster goed van pas lijkt te komen is tijdens het afvissen van kantjes met obstakels. Niet elke stek is hiervoor geschikt, maar staat er minimaal 2 meter water dan kun je met korte worpen prima uit de voeten. Zo maakte ik een middag mee waarop de snoek niet los was. Een prachtige stek met overhangende bomen, en even verderop een brug, die zo laag ligt dat je er niet onder kunt gooien. Ik wist dat er snoek lag, maar ik kon ze maar moeilijk verleiden om onder de genoemde obstakels weg te komen.

Echt geheel anders qua actie en diepte dan het gros van alle andere jerkbaits.

Ze lagen er wel, maar waarschijnlijk passief op de bodem. Werpend met de Ghost Buster strak tegen zowel de bomen als brug aan wist ik toch een aantal aanbeten uit te lokken. Dit lukte doordat ik de Ghost Buster strak langs de bomen kon laten afzakken, en vervolgens terug kon vissen, waardoor deze direct in het zichtveld van de snoek kwam en ze nog maar een korte sprint moesten inzetten om het aas te pakken.

Aanschaf

De Ghost Buster is een eenvoudig te verkrijgen aasje hier in Nederland. Het assortiment van Strike Pro, dat verdeeld wordt door Pike Master Lures in Nederland is in veel hengelsportzaken te vinden.

 

Slotsom:

Een heel tof aasje. De Ghost Buster is zo’n aasje dat niet in elke situatie is in te zetten, maar juist wel in die situaties, waar je met veel andere hardbaits niet uit de voeten kunt. Doordat het aasje snel zinkt, kun je deze diep vissen. Steile taluds van ondiep naar diep afvissen is echt top met dit aasje, maar vergeet ook vooral niet de korte worpen, tegen obstakels aan, zoals ik zojuist heb omschreven.

Die lichte waggel, is dat niet vaak de trigger voor snoeken?

Wil je vertrouwen krijgen in het aasje, of twijfel je over het meegeven van de juiste actie, ga dan vooral eerst even oefenen op helder water, maak korte worpen en kijk hoe het aasje reageert op de tikken of korte halen die je geeft. Doe niet te wild en geef hem vooral de ruimte om die wiebel te laten maken. Killing!

 


TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Bas Westerveld
Geboortejaar: 1991
Regio: Drenthe
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, snoek en baars.
Specialismen: Allrounder met voorkeur voor werpend vissen