Tackle Meister Review – Ultimate Predator Spin & Jig – Mooie hengel voor dito prijs

21/05/2019
Tackle Meister Review – Ultimate Predator Spin & Jig – Mooie hengel voor dito prijs

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr Sjors Piek en Robert Noorland over de  Predator Spin & Jig, verkrijgbaar bij VISDEALNoot: Het merk Ultimate is exclusief verkrijgbaar bij Visdeal en Visdealshop.

Door Robert Noorland en Sjors Piek

Een hengel is wel het meest persoonlijke product is in de hengelsport. Zeker als het gaat om een diagonaalhengel. Dat maakt het soms moeilijk de juiste te vinden die geheel op je lijf is geschreven. Naar welke factoren kijk je, als je er 1 wilt aanschaffen; merk, prijs, techniek, kleur, afwerking, soepel/stijfheid, etc, etc.

Meteen goed testen en een grote rivier op zoeken 😉

Wij zijn van mening dat een deel van de hengelsporters soms zomaar een hengel aanschaffen aan de hand van eerstgenoemde factor. MERK. De keuze is natuurlijk aan jou, maar is het wel de juiste hengel voor je? Echte slechte hengels zijn er haast niet meer, maar de ene hengel is de andere niet. Hieronder een review van Roofmeisters Sjors Piek en Robert Noorland over de Ultimate Predator Spin & Jig.

 

Specificaties

Merknaam: Ultimate
Productnaam: Predator Spin & Jig
Type: spin / diagonaal hengel (werpen met shad)
Werpgewicht: 10 tot 30 gram
Lengte: 240 en 270 cm (210 cm ook verkrijgbaar)
Bijzonderheden: 2 delig
Prijs: €39,95

Lekker een dagje shadden met nieuwe hengels en meteen testen.

Eerste kennismaking

Bij het uit de hoes halen van de ULTIMATE Predator Spin en Jig viel het ons al snel op dat het best een strakke stok was. Gelukkig maar, want als je er Spin & Jig op zet, is het niet fijn als het een slappe hengel is. Je verwacht een bepaalde stijfheid van de hengel wat cruciaal is bij het jiggen.

De hengel is misschien wel het meest persoonsgebonden item binnen de roofvisserij.

Het gewicht van de carbon blank is aan de mooie kant. Absoluut niet te zwaar. Het heeft een nette afwerking incl. verkasoog. Een goede EVA foam reelgreep, gecombineerd met kurken handgreep.

Een prima verdeling van de 8 hengelogen.

De 8 stuks HQ ogen zijn van startoog tot topoog, prima in schaal en formaat. De actie in de hengel is zeer prettig. Bij gebruik van zowel shads als hardbaits is het ± 25 cm eindgedeelte gevoelig genoeg. De rest van de hengel komt prima in actie als er een aanbeet volgt.

 

De proef op de som

Voor de proef op de som zijn beide Roofmeisters naar een rivier in de buurt van hun woonplaats gereden. Samen zouden ze zowel de 2.40 als de 2.70 meter versie aan de tand voelen. Tijdens de eerste testsessie was het een koude, gure en regenachtige dag.  Wat overbleef na een werkdag was een klein uurtje tot het zou gaan schemeren. Nadat de handen geschud waren, de warme kleding aangedaan was, werd het snel tijd om shads richting de horizon te sturen.

Een goede strakke hengel is onmisbaar bij deze visserij.

Sjors: “Voor het perfect testen van een hengel moet je er mee gaan vissen en het liefst vissen vangen. Al heb je hopelijk daarvoor al een redelijk idee hoe de hengel zal aanvoelen. Want helaas is het testen van hengels meestal niet mogelijk voor aankoop. Deze testreview helpt je daarom hopelijk een stuk meer op weg. Na een aantal worpen kom ik tot de conclusie dat ik aangenaam verrast ben over de gevoeligheid van deze hengel. Zeker in combinatie met loodkopjes van 12 en 14 gram vist deze hengel erg secuur.”

Een mooie maat en verdeling van de hengelogen…

Robert: “Met de 270 versie waren verre worpen mogelijk, dit is gelijk een voordeel ten opzichte van kortere hengels. Ik begon met een shadje op 17 gram in verband met de harde stroming. Dit voelde prima aan en de bodem was goed te volgen. Al snel werd er teruggeschakeld naar 14 en 10 gram toen de stroming minder werd. Ook het ondiepe werd met lichtere loodkopjes bestookt.

Aanvankelijk leek de sessie in een blank te eindigen, vismaat sjors miste een duidelijke aanbeet net voor de steenstort bij de krib. Gelukkig kreeg ik er in één van de laatste worpen nog een snoekbaars op. Geen kneiter maar wel leuk voor onze eerste testsessie. Ook de aanbeet van zo’n klein miniatuursnoekbaarsje was prima voelbaar op de top.

 

Aanschaf

Sjors: “De advies verkoopprijs 99,95 voor beide hengels vind ik te hoog, maar bij Visdeal is deze nu 39,95, een uitstekende prijs. :-)”

Robert: “Beide hengels zijn de bestellen via Visdeal. Ik kan je zeggen dat €39,95  een heel erg mooi bedrag is om een hengel te kopen voor het diagonalen met softbaits. Ook het spinvissen met soft en hardbaits is prima uit te voeren met deze hengel. Al zou ik zelf wel de voorkeur hebben voor een kortere versie dan de 270 cm die ik heb mogen testen.”

Op de valreep toch nog een visje voor Robert tijdens de gure omstandigheden.

Slotsom

We kijken beide terug op een geslaagde testsessie. Beide waren we positief verrast toen de hengel binnen kwam. Zeker over het feit dat het een strakke, gevoelige hengel was voor zijn prijsklasse! Beide testvissers zijn van mening dat er tussen de 240 en 270 versie best wel wat verschil inzit. De 270 voelt zwaarder aan en is minder gevoelig en vist daarmee net wat lomper dan de 30 centimeter kortere variant. Beide Roofmeisters raden je daarom aan om, als de omstandigheden het toelaten, voor de 240 cm versie te gaan.

Ideaal voor diegene die kennis wil maken met gevoelige visserij op snoekbaars.

Sjors geeft aan liever een overall handgreep te hebben, Robert geeft aan dat dit voor hem geen minpunt is. Voor de prijsklasse waarvoor de hengel nu te koop staat, is het erg mooie hengel om het diagonalen op snoekbaars en baars eens te proberen voor jeugdige vissers of vissers die genoegen nemen met een hengel uit het lagere prijssegment. Je zult in ieder geval zeker niet teleurgesteld worden.

 


Tackle Meister PASPOORT

Naam: George Piek
Geboortejaar: 1975
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Alle roofvissen, maar snoekbaars is favoriet.
Specialismen: Heel allround, van actief tot statisch, van groot tot klein water.

 


Tackle Meister PASPOORT

Naam: Robert Noorland
Geboortejaar: 1990
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars met uitstapjes naar andere roofvissoorten.
Specialismen: Verticalen.