Team Roofmeister scoort hoog op roofviswedstrijd vanaf de kant

24/03/2023
Team Roofmeister scoort hoog op roofviswedstrijd vanaf de kant

Onze Roofmeisters Daan Pit en Martijn Leus hebben meegedaan aan de wedstrijd van hengelsport Hennie Kruidenier. Hoe het ze af ging? Dat lees je in dit wedstrijd verslag!

Door Daan Pit

Mensen, wat was het afgelopen weekend ontzettend lekker weer! Te mooi misschien? Soms kan het in deze tijd zorgen voor fantastische visdagen met dikke vissen. Maart staat bij velen in het teken van een visrijke maand. Lekker de weekenden erop uit met dit mooie weer! Wat wil een mens nog meer? Dit was ook het plan van mij en Martijn. Op de planning stond een wedstrijd op zondag van Hennie Kruidenier.

Eens kijken of we een vis als deze ook in de wedstrijd kunnen vangen! De hoop was hoog.

En wat keken we ernaar uit, lang geleden hadden we het afgesproken en eindelijk konden we samen de wedstrijd vissen. Voor deze wedstrijd moesten we ons melden om 08:00 bij Hennie in Haaksbergen. Het wedstrijdveld bestond uit 50 koppels waarvan naar verwachting 1/3 Duitsers. Het ging om je vier grootste snoekbaarzen, drie grootste snoeken en vijf grootste baarzen. Om 08:00 uur stonden we paraat voor de aanmelding, nog even door de winkel struinen en dan door naar de briefing. 08:30 ging het startschot! Snel in de auto naar de eerste stekken. Ons plan was duidelijk, tot 12:00 uur volle bak op snoekbaars en van 12:00 tot 15:45 focussen op snoek en baars.

 

Snel de snoekbaarzen vangen

Aangekomen op de eerste plek, volgden de eerste aanbeten al snel, echter bleef niets hangen… Uurtje in de wedstrijd en een aantal aanbeten en kunstaas wissels verder besloten we naar de volgende stek te gaan. Aangekomen op de tweede stek zagen we een aantal werkschepen liggen en zorgde dit voor een dip in ons vertrouwen. Maar snoekbaars kennende, laten die zich niet zomaar verjagen! Het duurde niet lang of de eerste snoekbaars was een feit en de eerste 42 punten waren verzegeld.

Klein, maar heel fijn, de eerste punten!

Na een aantal worpen, waren we iets verkast naar een plek waar nog geen 1.5 meter water stond. Weapon of choice? Voor Leus een groene Lucky John shad en voor mij een Shakyhead met een gele instaworm er op, iets wat bij mij een guilty pleasure is en ook het aasje waar de eerste snoekbaars zich aan vergreep. Na een paar keer gooien langs het kantje, kreeg ik een enorme roffel om de hengel! “Leus, vis!” Riep ik hard. De paniek schoot door mij heen toen de vis zich vast zwom in een anker van de damwand… Na een beetje jo-jo spelen met de vis en hopen dat ‘ie niet van de haak loste, kwam er toch een prachtige snoekbaars in het netje. Hoppa, 52 cm!

Hoppa, de tweede! Dit keer wat groter.

“Leus, hoe laat is het?” “11:30 uur, maar we moeten nog 2 snoekbaarzen. Afijn blijven werpen tot 12:00 uur en doorgaan.” Ff een worpje het wijd op en ja hoor, daar meldde zich de 3e snoekbaars, heerlijk! Het was inmiddels 11:50 uur, dus we hadden nog 10 minuten voor één snoekbaars.

En daar was de derde!

De 10 minuten gingen snel voorbij en er was geen snoekbaars te zien… Een mentaal spelletje begint! We moeten er nog één, maar we hebben de tijd ook nodig voor snoek en baars. Met de benodigde tijd moeten we makkelijk twee snoeken en vijf baarzen vangen.

 

Snel door op snoek

Keuze gemaakt, 12:30 uur kwamen we op de 1e stek voor de snoeken en baarzen… Na een uurtje vissen geen resultaat… Zelfs niet een baarsje liet zich zien. Te mooi weer? Iets met bloemetjes en bijtjes? Dat kan haast niet, het zijn beken en die zijn over het algemeen koud. Inmiddels slaat de klok 14:30 uur terwijl we aankwamen op de laatste stek. Met de brandende zon in de rug zakt de moed ons in de schoenen. Die snoeken moeten ergens liggen. Rond 15:00 uur liep Martijn voorop met een grote shad en ik daar achter met een jerkbait. We staan op een stuk waar we beiden van zeggen, hier moet er eentje liggen. We zien samen de shad binnen komen en aasvissen wegspringen met als gevolg een snoek op de shad! Martijn was de held en 66 cm konden we bij schrijven!

We konden weer 66cm bij schrijven met deze fijne snoek.

Geen tijd te verliezen, we moeten door, we hadden immers nog 45 minuten. Een kwartier later weer een snoek die op de shad van Martijn knalde. Dit keer 56 cm en die bracht ons op een totaal van 264 cm, onze verwachting voor de top 10 is groot. Nog een half uur te gaan en op één van de laatste worpen is het weer raak! Martijn haakt snoek nummer drie. Onze vreugde was van korte duur want hij schoot los. Met de losser als eind signaal was het 15:45 uur en moesten we weer onze wedstrijd badge inleveren.

 

De prijsuitreiking

Onder het genot van een broodje bal zaten we gespannen de verhalen van andere vissers aan te horen. Een dikke snoek hier een dikke snoekbaars daar. Maar 1 dikke vis maakt je nog geen winnaar.

Helaas losten we de derde snoek, maar de tweede bleef plakken.

En dan nog iets, de vijf baarzen… Normaal gesproken kun je overal baarzen verwachten. Nou, deze dag hebben we geen baarsje gezien. Het was werkelijk te bijzonder voor woorden. De prijzentafel van Shimano lag goed gevuld klaar en de uitslag begon met de grootste baars, snoekbaars en snoek. Hier deden we niet aan mee. Toen kwam het algemeen klassement. Nummer 1 ging voorbij met dik 300 punten, toen nummer twee met 300 en een beetje. De spanning steeg, de aankondiging kwam: “en met 264 punten Martijn en Daan!” Een welverdiende 3e plaats was het resultaat van een goede wedstrijd. Met een nieuwe hengel van Shimano verlieten we het pand en was de visdag voorbij.

Allebei met een hengel van Shimano naar huis, dik tevreden!

 

Super gedaan mannen! Een hele dag gestreden en een mooie derde plek weten te verzilveren. Volgende stop, Perch Nation, succes boys!