Vis in vis imitatie – LiveTarget Baitball Serie

29/12/2020
Vis in vis imitatie – LiveTarget Baitball Serie

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Johannes Elzinga over de BaitBall serie van LIVETARGET! 

Door Johannes Elzinga 

Als fanatieke kunstaas visser ben je eigenlijk continu opzoek naar ‘nieuw’ kunstaas. Meestal koop je kunstaas omdat je weet dat het werkt, gaat werken of een ander er ook super goed mee vangt. Maar toch heb ik, en ik weet zeker dat ook andere vissers dit hebben, een bepaalde gedachte dat je heel benieuwd bent of dit kunstaas gaat werken zoals je denkt dat het moet gaan werken. Zo kwam de BAITBALL serie van LiveTarget een keer voorbij.

Een greep uit het ”BaitBall” assortiment van LiveTarget.

 


Specificaties

Merknaam: LiveTarget
Productnaam: Yearling Baitball Squarebill, Crankbait, Glass Minnow BaitBall Jerkbait FW
Type Product: Hardbait
Lengte: Squarebill: 5cm, Crankbait: 7cm, Jerkbait FW: 12cm
Kleur: Zowel natuurlijke als onnatuurlijke.
Bijzonderheden: Bijzonder realistische aasvisjes binnen in de bait.


 

Eerste indruk

Koekkoek! zie je ‘m zitten?

Uit de verpakking voelde het allemaal net zoals normale hardbaits aan. Een robuuste body en lip en goede scherpe haken. Binnen in dit kunstwerkje zit een schaalmodel van een aasvis. Aan zowel de linker als de rechter kant zit ook een aasvis. Zo lijkt het net een kleine school vluchtende visjes.  De details zijn ook nog erg goed terug te vinden in deze aasvissen. Verder is het natuurlijk een transparante body. Nu maar hopen dat ze ook nog goed ‘lopen’.

 

De proef op de som

De Jerkbait FW van LiveTarget heeft een mooie ”hangtime”. Toch moet deze iets sneller gevist worden om de juiste actie te creëren. Wees niet getreurd, LiveTarget heeft ook genoeg ‘langzame’ twichtbaits…

De aasvissen waren al aardig op trek na een paar goede koude dagen en de roofvis volgden. Ik merkte dat  de Jerkbait FW best agressief gevist moest worden. Iets langzamer en het doet niet veel. Dit lijkt mij zeker niet verkeerd aangezien het een super realistisch uiterlijk heeft. Toch loopt deze twitchbait te ondiep voor de tijd van het jaar. Jammer, want ik wilde deze graag testen op de zandgaten in het zuiden. Omdat het al aardig kouder begon te worden kon deze bait na het testen eerst weer even in de tacklebox.

Flink wat baarzen weten te vangen van dit formaat…

De BaitBall Crankbait daarin tegen liep tot wel 3,5 meter diep. Dat is toch wel een beetje de ideale diepte die je wil bereiken voor de ‘strike-zone’. Een crankbait kun je in principe nog tot begin-mid winter door vissen. Samen met Roofmeister Bart van de Walle vertrokken we met de bellyboat naar een plas in Groningen. Eenmaal alles opgetuigd en al dobberend richting de eerste stek duurde het niet lang voordat de eerste vissen zich meldden op deze crankbait.

Een best forse crankbait voor dit formaat baars. Toch is de imitatie aasvis ‘in’ de crankbait prima van formaat.

De baarzen lagen opgestapeld voor de ingang van deze plas en zaten zich goed vol te vreten op de aasvis. De crankbait kon ik precies boven de bodem aanbieden en dit bleek goed te helpen. De vissen waren niet heel erg bang voor het formaat van de bait en er werden al aardige 30+ers gevangen. Je kunt je voorstellen dat ook snoek er makkelijk vandoor gaat met deze bait. Overbodig om te zeggen, maar een stalen onderlijn op water waar snoek huist is een must.

Tja… het was te verwachten, vandaar het staaldraadje.

De Squarebill crankbait wilde ik heel graag testen in de stad. Vanwege zijn vierkante lip ‘botst’ een squarebill mooi tegen de obstakels aan zonder dat die snel vast komt te zitten. Deze gaat maximaal 2 meter diep. Voor de stad meer dan genoeg. Na een hele dag te smijten in de stad was de hoop opgegeven. Ik was er al bang voor omdat je een squarebill best snel moet vissen voor de actie en drijfvermogen. Het was dus al te koud en de baarzen leken geen interesse te tonen.

Veel details verwerkt in deze squarebill crankbait. Kan niet wachten op de zomer!!

 

Aanschaf

Een flinke plug, maar met de kleinere imitaties van aasvisjes is er min of meer sprake van een gulden middenweg. 

Meer informatie over LiveTarget kunstaas of wil je de hele range zien? Klik HIER. LiveTarget is onder andere te vinden bij Zoo&Zo, Hengelsport Wijchen en Henry’s Hengelsport Delfzijl.

 

Slotsom

Voor mij smaakt dit naar meer ongeacht dat ik niet al het kunstaas heb kunnen testen in de juiste periode. De crankbaits en jerkbaits (twitchbaits) lopen erg goed en de aasvissen die binnen in de bait zijn verwerkt zitten vol details. Dit was een bait die ik echt uit nieuwsgierigheid heb getest en belangrijker is dat het goed heeft uitgepakt precies zoals ik dacht. Op de website van LiveTarget heb ik al een aantal mooie producten gezien in de topwaterrange die ik zeker weten ga aanschaffen. Ik zie hier veel vertrouwen in voor het nieuwe seizoen. De LiveTarget BaitBall serie is een echte eyecatcher voor zowel visser als de vis.

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Johannes Elzinga
Geboortejaar: 1998
Regio: Groningen
Favoriete roofvissoorten: Baars en snoekbaars.
Specialismen: Streetfishing en baarsvissen.