Worldwide Spoon van River2Sea – Renaissance van een classic?

06/04/2021
Worldwide Spoon van River2Sea – Renaissance van een classic?

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Lau Boom met de Worldwide Spoon van RIVER2SEA!

Door Lau Boom

Lepels, wie kent ze niet?

Lepels; wie heeft er vroeger niet mee gevist? Ik in ieder geval wel, en zeker niet zonder succes. Toch zijn ze bij mij een beetje in vergetelheid geraakt door alle nieuwe soorten kunstaas. Toen ik deze lepels thuisgestuurd kreeg was mijn nieuwsgierigheid gewekt, zouden ze nog net zo goed vangen als vroeger?

 


Specificaties

Merknaam: River2Sea.
Productnaam: Worldwide Spoon
Type product: Lepel
Lengte: 10 cm
Gewicht: 28 gram
Kleur: Chrome Blue, Fire Tiger, Perch, Pike
Bijzonderheden: Assist hook, tonwartel vooraan
Winkeladviesprijs: €11,99.


 

Eerste indruk

Toen ik de verpakking opentrok, viel mij gelijk de assist hook op. Een klein haakje vooraan, bevestigd aan een dunne gevlochten lijn. Het zal voor bepaalde visserijen wellicht een meerwaarde hebben, maar aangezien ik ‘m ga gebruiken voor snoek heb ik deze eraf gehaald. Deze aasjes komen uit Amerika, en dat is te zien aan de dreggen die erop zitten. Scherp, maar redelijk dikdradig. Deze heb ik dus vervangen.

Bijzonder, een zogenoemde assist-hook vooraan deze lepels…

Tot slot valt op dat je het aasje niet bevestigt aan een splitring o.i.d., maar aan een tonwartel! Van vroeger herken ik wel dat na een aantal worpen met een lepel de lijn helemaal gedraaid zat. Door de tonwartel is dit verleden tijd, een slimme innovatie.

Een gedraaide lijn is verleden tijd!

De kleuren zien er goed uit en de lepel heeft een mooi profiel. Door de bolling aan de onderkant zou deze lepel bij het stilvallen als het ware van je af moeten zwemmen. Er is maar één manier om hier achter te komen, op naar de testfase!

Proef op de som

Qua kleuren voor elke visser wat wils 🙂

De Worldwide Spoon kwam voor het eerst aan mijn speld te hangen tijdens een korte sessie. Als je de lepel met een straight retrieve binnenvist, heeft deze een typische waggel zoals de meeste lepels die hebben. Mooi, maar niet bijzonder. Wat wel bijzonder is: de actie wanneer je de Worldwide Spoon gaat twitchen! Met korte, felle tikken schiet het aasje bijna als een jerkbait van links naar rechts door het water, super vet. Op het moment dat je ‘m even stopt, zwemt hij inderdaad echt van je af, wat er ook fenomenaal uitziet. Dit moet vis opleveren!

Een fenomenale actie, mede dankzij de bolling

Het duurde dan ook niet lang voordat ik de eerste vis ermee haakte. Ik miste een vis op een shad, maar helaas ondernam deze geen tweede poging om dit kunstaas te pakken. Wat ik dan vaak doe is wisselen naar kunstaas met een andere actie, zo trek je die vis regelmatig toch nog over de streep. Ik grijp naar de lepel, draai deze op m’n speld en gooi hem over de plek waar ik net die vis had gemist. Ik geef de lepel een paar felle tikken, en laat hem dan op de plaats delict even stilvallen. En jawel, BAM! Een leuke snoek heeft vol de lepel gepakt, hij werkt!

Een vis missen, een aasje met een totaal andere actie eroverheen en dan is het wel bingo!

We verkassen en komen aan bij een vijvertje dat wat troebel is. Ik twijfel geen moment en hang er de groene lepel aan. Na een paar worpen zie ik verderop ineens een kolk en wegspringende aasvis, dat moet een snoek zijn! Ik gooi snel m’n aasje eroverheen, en bijna direct na het landen klapt er een snoek op.

Ook in troebeler water hebben de snoeken er geen moeite mee!

Shit, mis! Ik vis de lepel rustig door, en vlak voor m’n voeten duikt de snoek er opnieuw op. Nu hangt ‘ie wel! Na een korte dril kan ik weer een leuke snoek landen. Lepels zijn misschien oldskool, maar de snoeken hebben daar duidelijk geen moeite mee!

Aanschaf

River2Sea is een redelijk onbekend merk in Nederland. Toch zijn er een aantal winkels die het merk verkopen. Klik HIER voor alle verkooppunten in Nederland.

 

Slotsom

Lepels zijn ontzettend in vergetelheid geraakt de laatste jaren, maar duidelijk ten onrechte! Dit aasje kan op sommige wateren ontzettend dressuur doorbrekend werken, zie HIER roofvislegende Bertus Rozemeijer over lepels en het succes wat hij daarmee heeft.

Ze gaan bij mij zeker weten weer wat vaker aan de speld komen!

De River2Sea Worldwide Spoon is een mooie lepel, goede actie, mooie kleuren, formaatje dat overal geschikt voor is; kortom een topper van een lepel! Ook bij mij was dit aasje enigszins een vergeten classic, maar ik weet zeker dat ze weer vaker aan mijn speld komen te hangen, want over datum zijn ze nog lang niet 😉


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Lau Boom
Geboortejaar: 2001
Regio: Flevoland
Favoriete roofvissoorten: Snoek & snoekbaars
Specialismen: Poldersnoeken en riviersnoekbaarzen