De meest bizarre stukken kunstaas- deel 2

28/04/2022
De meest bizarre stukken kunstaas- deel 2

In het vorige artikel hadden we al 4 bizarre en vangende stukken kunstaas uitgelicht. Niet gelezen? Klik HIER. Natuurlijk bestaan er veel meer raar uitziende aasjes, dus bij deze: de meest bizarre stukken kunstaas deel 2!

 

De jager wordt de prooi> DAM Eisvogel

Een apart idee, maar prachtig afgewerkt. Foto: Effzett.

Het zal waarschijnlijk niet je eerste idee zijn als je over kunstaas gaat denken, een ijsvogel. Deze paradijsachtige vogeltjes horen misschien niet tot het hoofddieet van een snoek, maar ze zullen de kans echt niet laten liggen wanneer deze zich voordoet! Kijk ook zeker even DEZE video van The Ginger Fisherman waarin hij een super leuke dag beleeft met dit stukje kunstaas.

 

Vleermuis te water> Savage Gear 3D Bat

Wederom een vreemd idee, maar des te leuker om eens mee te experimenteren! Foto: Savage Gear.

Savage Gear heeft wel meerdere vreemde stukken kunstaas op de markt gebracht. Het gave is dat ze zo toegankelijk zijn! Dit stukje kunstaas is bedoeld om door het oppervlak te zwemmen. Door de twee vleugels wobbelt de vleermuis door het water, eigenlijk net zoals een in het water gevallen vleermuis zou doen. Of tenminste, zo zouden wij het ons voorstellen gezien de lichaamsbouw van een vleermuis.

 

Dreggen in plaats van pootjes> SPRO BBZ Rat

Niet alleen in Nederland is dit een populair stuk kunstaas. Foto: SPRO.

Waar een natuurlijke rat pootjes heeft onder zijn lichaam, heeft deze dat niet. Flink balen voor de rover, mooi voor ons! Ratten worden zeker uit het oppervlak gegrist door verschillende roofvissen en daarom is het zeker niet gek dat SPRO hierop heeft ingespeeld. Deze rat slingert lekker door het oppervlak en staat garant voor spectaculaire aanbeten!

 

De lompe classic> Bulldawg

Een van de eerste echt grote stukken kunstaas die we op snoek inzetten. Foto: Musky Innovations.

Tien jaar geleden was er echt nog niet veel groots te krijgen op de kunstaasmarkt. In Amerika is vaak alles wel wat groter vergeleken met Europa, dat geldt niet alleen voor de buiken, maar ook voor het kunstaas. Op musky wordt er vaak gevist met extreem kunstaas. Sommigen van die stukken kunstaas hebben ook voet gezet in Europa en vaak met succes! De Bulldawgs zijn goed te trollen en zeker door het brede profiel vallen ze lekker op. Dan komt er ook nog eens bij dat ze bij extreem lage snelheden al goed zwemmen en dan heb je een ware killer voor monstersnoek!

Groot, groter, grootst! Foto: Musky Innovations.

 

En jullie dan?

Natuurlijk zijn er nog veel meer bizarre stukken kunstaas, maar het is ook wel zo leuk als je er daadwerkelijk mee kunt vissen en vangen. Deze stukken kunstaas hebben dat stuk voor stuk bewezen. Wij dagen je uit om zelf te proberen een bizar stuk kunstaas te vinden en er vis op te vangen! We zijn benieuwd naar de resultaten!

 

Stuur je foto met tekst op naar info@roofmeister.nl en wie weet maken we nog een artikel met jouw foto’s!