De nieuwe Shimano Ultegra FC boordevol features

31/05/2021
De nieuwe Shimano Ultegra FC boordevol features

De nieuwe Ultegra FC bezit nu features die voorheen alleen op een Stella te vinden waren. De molen is net als de Stella en TwinPower onderdeel van de Shimano Core Solid serie en staan bekend om betrouwbaarheid, kracht, degelijkheid en een perfect werkende slip. Geschikt voor de meest veeleisende visomstandigheden in zowel zoet- als zoutwater.  

We pakken de 6 meest toonaangevende Shimano innovaties van de laatste jaren die de Ultegra FC vanaf nu ook bezit en die jou helpen om meer uit je visserij te halen er even tussenuit.

 

HAGANE Gear

De unieke (Cold Forging) technologie van Shimano zorgt ervoor dat doormiddel van koudsmeden, onder extreem hoge druk, het binnenwerk (zoals het hoofdtandwiel) met uiterste precisie uit één stuk staal wordt vervaardigd. (In plaats van traditioneel eerst gieten en daarna nog frezen). Dit zorgt voor een soepele loop, duurzaamheid, een extra lichtgewicht en een krachtig hart van de molen. Zonder extra machinale bewerking behoudt de HAGANE Gear zijn originele kracht.

 

X-ship

Zorgt voor de perfecte uitlijning van het binnenwerk. Dit verbetert de efficiëntie en maakt een enorme draaikracht mogelijk. Het X-SHIP systeem zorgt voor een krachtige en soepele inhaalslag en een maximale overbrenging van de molenslinger direct naar de rotor, zelfs onder hoge druk. Dus met minimale inspanning krijg je maximale prestaties uit je molen.

 

X-Protect

Deze technologie biedt de hoogste bescherming aan de molen tegen het binnendringen van water en vuil doormiddel van een labyrint structuur. Deze geavanceerde beschermende technologie zorgt voor een langere levensduur van je molen en geeft bescherming van een hoog niveau in de meest barre omstandigheden. Voordeel voor jou als visser zijn: gegarandeerd goede en langdurige presentaties van de molen, zonder de soepelheid te beïnvloeden.

 

G-Free body

Een revolutionaire totaal vernieuwde molenbody om het zwaartepunt van de molen dichter bij de hengel te brengen, met als doel om een nog betere balans in het geheel te krijgen. Dit is bereikt door de worm-as van onderin naar boven in de molen te verplaatsen. Door het zwaartepunt dichter bij je hand te plaatsen zal de G Free Body vermoeidheid tegengaan, de balans met je hengel verbeteren en de controle tijdens het werpen verhogen.

 

Ci4

Dit materiaal komt rechtsreeks uit de innovaties in de (race)fietsindustrie (destijds voor het eerst ingezet in de Tour de France). Dit geavanceerde materiaal is lichter dan aluminium en sterker dan staal. Ci4+ is een combinatie van carbon en polyamide. Het is stijf, extreem licht en bevat geen metaal en is dus roestvrij.

 

AR-C Long Stroke

De lichtgewicht koudgesmeed aluminium spoel is uit één stuk gemaakt en is daardoor vele malen sterker en duurzamer. Het ontwerp van de spoel bevat 2 innovaties namelijk; Het unieke en gepatenteerde AR-C spoelontwerp met een V-vormige spoellip zorgt ervoor dat de lijn eenvoudiger en gerichter van de spoel af komt. Dit resulteert in minder frictie en backlash (geen pruiken en windknopen). Daarnaast vergroot het langere opspoelgedeelte van de ‘Long Stroke’ de werpafstand.

 

Verder bezit de Ultegra een superwerkende waterdichte slip, een beugel uit één stuk, is de molen praktisch geruisloos door Silent Drive, 5 Shielded A-RB lagers plus een rollager en Aero Wrap II lijnmanagement systeem. Klik HIER om hem te bestellen.