Dit kunstaas moet je hebben met de opening!

22/05/2023
Dit kunstaas moet je hebben met de opening!

Nog heel even en dan is het zover. De vissen zijn afgepaaid en helemaal klaar om weer de buik te vullen. De vis ligt verspreid en je kunt met ontzettend veel technieken en stukken kunstaas succesvol zijn. In dit artikel lichten we vier kunstaasjes van River2Sea uit waarmee je alle kanten op kunt met de opening!

 

Zig-zag over de planten> ICBM Jerkbait

De planten zijn in deze tijd ook weer vol in opkomst, vaak kun je er in het begin van juni nog prima overheen vissen. Aasjes zoals jerkbaits en glidebaits zijn perfect hiervoor. De snoeken zijn rete-agressief zo vlak na de paai en vallen haast alles aan om weer op krachten te komen. Een agressief geviste jerkbait die verleidelijk zig-zaggend over de plantjes wordt gevist laten ze zeker niet schieten.

Wie weet schuift er wel een meerval doorheen ;).

De ICBM is een simpel te vissen jerkbait. Met korte rukjes aan je reel kun je hem mooi laten uitslaan, waarbij de jerkbait een beetje zijn flank laat zien als een gewond aasvisje. Uniek aan deze jerkbait is dat hij wat zinkend is, waardoor je hem als je wilt ook op diepere waterlagen kunt vissen of zelfs een beetje jiggen. Hij is 12 cm en 42,5 gram zwaar, check hem HIER.

 

Allesvanger> D-Walker

Met kleine shads kun je echt nooit verkeerd gaan, alle vissen zien wel wat zitten in zo’n kleine, realistische snack. De D-Walker is hierbij geen uitzondering. Het bolle lichaampje en redelijk grote staart zorgen voor een hoop waterverplaatsing. Of je hem jiggend over de bodem vist of op een offset haak door de plantjes, het kan allemaal.

De perfecte vorm voor alle soorten rovers.

Door zijn vorm krijgt hij een beetje een rollende actie, wat voor grote vissen om een of andere rede zeer aantrekkelijk is. De shad is gemaakt van duurzaam materiaal, dus na een aanbeet kun je gewoon nog verder vissen. Scheelt je weer in de portemonnee en tijd, want je wilt natuurlijk niet na elke aanbeet een nieuw shadje op de loodkop prikken. Hij is te krijgen in 10 cm en 12 cm, wat twee prachtige allround maatjes zijn voor tijdens de opening. Check hem nu HIER.

 

Maak ze gek> Biggie Crankbait

Crankbaits zijn ontzettend leuke aasjes om mee te vissen en ook nog eens super rechttoe, rechtaan. Een simpele stop-and-go techniek is vaak al meer dan genoeg om de ideale actie te krijgen in dit type kunstaas. De Biggie crankbait van River2Sea is een agressief uitslaande, bolle plug. Ook is ‘ie voorzien van een ratel wat extra agressie opwekt bij de rovers. Kortom, een recept voor succes in deze tijd van het jaar!

Op de Biggie Crankbait kun je echt alle soorten roofvis verwachten.

In de zomer is er veel kleine vis in het water en vaak is het ook zo dat roofvissen daar echt vol op gefocust zijn. Dit is ook een van de redenen waarom crankbaits in de warmere maanden zo ontzettend goed werken. Bijkomend voordeel is dat ze ook nog eens echt alle roofvissen kunnen vangen. Er zijn maar weinig types kunstaas waarmee je regelmatig alle soorten kunt vangen zoals snoek, baars, snoekbaars, roofblei en soms zelfs winde! De Biggie is te krijgen in 5,7 cm of 6,7 cm. Check hem HIER.

 

Iconische topwater> Whopper Plopper

Zeg je River2Sea, dan zeg je Whopper Plopper. Deze topwater behoeft haast geen introductie, deze topper heeft zich over de jaren al flink bewezen. Onze Bo Staartjes heeft er in de polder net na de opening zelfs een metersnoek op gevangen! Check HIER de video. Het brede silhouet valt ontzettend goed op van onder. Tel daar het staartje bij op dat het ploppende geluid maakt en het lijkt haast op een wegvluchtend jong watervogeltje, die overigens ook volop aanwezig zijn rond de opening.

Breed silhouet en een staartje wat voor een ploppend geluid maakt, een sleutel tot succes.

En laten we wel wezen, er zijn geen aanbeten die mooier zijn dan aanbeten op topwaters. Deze classic is te krijgen in veel verschillende formaten, waarmee je werkelijk op alle vissoorten kunt vissen. Je hebt de 6 cm, 7.5 cm, 9 cm, 11 cm, 13 cm en 19 cm. De grootste wordt zelfs ingezet in onder andere Frankrijk om gericht op meervallen te vissen, hoe cool is dat? Check de Whopper Plopper nu HIER.

 

Met deze kunstaasjes kun je op alle omstandigheden inspelen. Een jerkbait voor de snoeken, een crankbait en een shadje om meer allround te vissen en een topwater voor je dagelijkse dosis spektakel. Check HIER de catalogus en zie wat er nog meer te krijgen is bij River2Sea.