Jeroen Bouwer en zijn droomstart – Aan de slag met een gloednieuwe HDS Live van Lowrance

25/06/2020
Jeroen Bouwer en zijn droomstart – Aan de slag met een gloednieuwe HDS Live van Lowrance

Jeroen Bouwer, wie kent hem niet?! Als jaar en dag een populaire roofvis vlogger en daarnaast iemand die met name grote snoek goed weet te vinden. Wat dat laatste betreft doet hij daar nu een schepje bovenop met een van de meest geavanceerde fishfinders van dit moment, de HDS Live van Lowrance. 

 

Jow Jeroen, hoe was je seizoensstart? 

Wauw, 3 metersnoeken bij de opening van een nieuw roofvisseizoen. Ongekend toch?!

De opening was in één woord fantastisch! Samen met vismaat Bas was het plan van aanpak ruim van te voren gemaakt en tijdens de opening pakte dit goed uit. Met 15 snoeken waarvan 3 boven de meter, met als grootste 111 cm, was voor ons de opening meer dan geslaagd. Na 15 uur vissen keerden we moe maar voldaan terug naar huis.

 

We hoorden dat jij een nieuwe fishfinder hebt. Hoe belangrijk is voor jou een goede unit?

Een interessante bult vis op de bodem. Rechts de verticale strook met daarin live de sonar. What you see, is what happens 🙂

Een fishfinder is vandaag de dag onmisbaar geworden. Heel belangrijk dus 🙂 De fishfinder gebruik ik voornamelijk voor het aflezen van het bodem verloop. Met mijn gloednieuwe Lowrance HDS 12 Live maak ik vooral gebruik van de SideScan, een zeer toegevoegde waarde voor tijdens zowel het werpend als slepend vissen. De sonar scant niet alleen naar beneden maar ook naar de zijkant. Een beter beeld van de bodem kun je bijna niet krijgen. Bijkomend voordeel is dat je kunt zien of er vis op of tegen het talud aan ligt.

Het revolutionaire LiveSight, ongekend handig voor o.a. pelagische visserijen en die op meerval.

 

 


Bomvol features

Met de Lowrance HDS Live  beleef je een nieuw niveau van fishfinding-prestaties. Klik HIER voor meer informatie.


 

Wat heeft jou doen besluiten om te kiezen voor de HDS van Lowrance?

Wat zal snoek jaloers zijn op zo’n hulpmiddel 😛

Ik ben vanaf dat ik ben begonnen met vissen opgegroeid met de Lowrance toestellen en heb zo keer op keer een upgrade gedaan. Zo ben ik ooit begonnen met de X125 zwart-wit en inmiddels dus een HDS 12 Live met een super scherm van 12 inch! De haarscherpe beelden en de verschillende mogelijk zoals SideScan, DownScan zijn een stap omhoog! Daarnaast is het grote scherm erg overzichtelijk en kun je meerdere schermen tegelijk bekijken.

Meerdere schermen tegelijk op het display. Verdraaid handig!

Dan zijn er tal van zeer interessante opties waar ik me nog in moet en ga verdiepen. Denk alleen al aan Active Imaging StructureScan, 3D met Active Imaging, LiveSight Real-Time Sonar Forward/Down, Genesis Live Mapping en nog veel meer. Stuk voor stuk features die ongetwijfeld tot meer vangsten gaan leiden.

 

Hoe installeer je zo’n geavanceerde unit?

Ik wilde alles tot in de perfectie geïnstalleerd hebben en dan kom je al snel terecht bij fishfinder wizzard Yaïr Nauta van Nautas Boatshop. De inbouw bij Yair was voor mij een nieuwe ervaring. Voorheen deed ik het altijd zelf maar nu heb ik ervaren hoe het is als een ervaren vakman het doet.

Yaïr is niet alleen zelf een verwoed roofvisser, hij is een wandelende encyclopedie als het gaat om fishfinders en ook nog eens super handig. Klik HIER voor de services die hij aanbiedt,

Met zoveel precisie en duidelijk uitleg hoe en waar je rekening mee moet houden was het eigenlijk binnen 2 uur voor elkaar. Daarnaast gaf Yair ook uitleg over het gebruik van de fishfinder en hij heeft hem ook voor me ingesteld, zodat ik met de basis instellingen uit de voeten kan. Geloof maar dat ik nog heel veel plezier ga beleven van deze fishfinder. Stay tuned, want ik houd jullie Roofmeisters op de hoogte 🙂

 

Ben jij geïnteresseerd in een van de meest geavanceerde fishfinders van dit moment, de HDS Live, klik HIER voor meer informatie.

Lowrance