Korte sessies op baars op het Kanaal Gent-Terneuzen

05/08/2020
Korte sessies op baars op het Kanaal Gent-Terneuzen

We zijn allemaal druk en gehaast en het is tegenwoordig een hele kunst om wat vrije uurtjes te pakken. Lukt dat je, dan is een sessie roofvissen een prima optie. HART pro-staffer Thomas Danckaert heeft hier werk van gemaakt en pakt vaak genoeg wat kleine uurtjes voor het vissen op baars bij hem op het kanaal.

Door Thomas Danckaert

Als ik op baars vis is dit meestal een uurtje tussendoor of net voor het werk, super om ff spanning op te zoeken in korte sessies. En dan lekker weinig meenemen, ik heb zo’n makkelijk heup tasje, de Hart Kidney Bag. Daar zitten dan wat Hart Manolo’s en Minnows in, een paar Hart Metal Vib’s en klaar. Korte sessies aan het kanaal Gent-Terneuzen doen het meestal goed en voor mij is het vlak voor  de deur .

Lichtbepakt korte sessies draaien… Heerlijk.

Ik begin meestal van boven naar beneden in de waterlagen en start meestal met de Metal Vib. Deze laat ik dan afzakken en haal ik met korte krachtige tikken binnen. Ik varieer in diepte en houd hem daarbij wat ‘mid water’. Meestal heb ik op die manier snel beet en dril ik de eerste baars. Is het bewolkt dan kies ik een van de fellere kleuren en is het helder weer dan neem ik de natuurlijke kleuren.

Vind je ze, ga er maar uit dat er meer liggen. Soms veel meer…

Is het met de Metal Vib niets dan schakel ik over naar de Hart Minnow of Manolo… Die vis ik lager met een BKK loodkop, echt een top loodkop met een fantastische jighaak die nooit teleurstelt .

Altijd even uitzoeken waar ze liggen en hoe je ze het best kunt triggeren.

Wat ik soms nog verder doe is een Hart Minnow 85 inkorten en dit op een Hart Micro Jig loodkopje van 6 gram prikken. Daarmee krijg je een klein aasje met een ongelooflijke actie in de schoepstaart die me al veel baars en snoekbaars heeft opgeleverd, maar houd dit tussen ons want dit is echt een topper 😛

Geen targetvis, maar ze schieten soms tussendoor.

In het kanaal is het soms moeilijk zoeken naar de juiste spots; zoek de baarzen niet te diep, maar juist ondiep. Boten die stilliggen aan de kant ,of bouwwerken in het water zoals tussen Zelzate en Evergem doen het prima en er is altijd wel een baars te vangen in de ondiepe stukken.

Soms ook hele mooie 🙂

Neem ook een hengel die wat universeel is. Zelf gebruik ik mijn Hart Bloody Ika voor dit werk. Soms neem ik namelijk ook kleine plugjes mee en dan kan ik alles perfect met één hengel vissen. En wees voorbereid op verrassingen, want met deze set up en techniek kun je zomaar mooie snoekbaars strikken. Niet de target vis met deze manier, maar zeker een genotom te vangen op de Bloody Ika..

 

Hmmm ik heb nog een uurtje voor het werk nu, dus ga ik afsluiten en nog eens een baars vangen… Succes!