Reflecterend schepnet voor hoge kades! – Streetfishing met 4Street

29/01/2021
Reflecterend schepnet voor hoge kades! – Streetfishing met 4Street

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Tim Hakkert over het 4STREET (QUANTUM) ARM OUT streetfishing net!

Door Tim Hakkert

Tijdens streetfishing kom je naast veel obstakels in het water ook obstakels op de kant tegen, denk aan hoge kades en bruggen. Het is dan ook erg belangrijk om een lange schepnet mee te nemen.

Makkelijk opvouwbaar en tot wel 4 meter uitschuifbaar!

In sommige steden is dat zelfs verplicht. Zo kun je alle gehaakte vis gemakkelijk en veilig binnen krijgen. Bij Roofmeister viel het oog op het zogenaamde Arm Out Streetfishing net van 4Street, een landingsnet van 410 centimeter. Aan mij de eer om dit net aan de tand te voelen.


 

Specificaties

Merknaam: 4STREET
Productnaam: 4STREET Arm out
Type Product: Telescopisch schepnet
Lengte: 155/410 cm
Transportlengte: 60 cm
Diepte/breedte: 50 cm diep en breed
Kleur: Matzwart
Bijzonderheden: Reflector strip op steel
Winkeladviesprijs (ongeveer): €59,99


 

Eerste Indruk

Stevig schuimrubber waarmee je de telescopische steel ”vast” kan zetten met het inschuiven.

Ik heb een grote voorkeur voor materiaal met strakke looks. Toen ik dit net voor de eerste keer in handen kreeg was ik erg positief verrast. Dit kwam ten eerste door de matzwarte kleur die het product een moderne uitstraling geeft. Het viel direct op dat het schepnet stevig en robuust oogt. Ook fijn om te zien dat de mazen van het net rubber gecoat zijn.

De proef op de som

Voor een geschikte plek kwamen vismaat Stein Honders en ik uit bij een haven die aan de grote rivier de Waal is gelegen. In deze havens zijn veel hoge steigers te vinden en dus een perefcte locatie voor een test van dit net.

Even oefenen en scheppen maar!

Aan het begin was het nog even wennen hoe je een schepnet met een lengte van 410 cm gemakkelijk in je eentje gebruikt. Maar gelukkig ging het met het landen van de 2e vis een stuk beter. Het viel erg op dat de 4Street Arm Out gemakkelijk met een hand uit te schuiven is en dat het ook geen enkel probleem is om vanaf een hoge kant een vis in je eentje binnen te krijgen. De beste manier om een vis naar boven te halen is om het schepnet met de geschepte vis eerst helemaal naar je toe te halen. Vervolgens schuif je je de achterkant naar onderen met de ene hand en met de andere schuif je het net ”in”.

Een robuuste rubber gecoat schepnet met een grote diepte!

Doordat het net een diepte heeft van 50 cm hoef je tijdens het omhoog halen niet bang te zijn dat de vis op een of andere manier uit het net kan springen. De steel is verder uitgevoerd met een clip waardoor deze gemakkelijk aan een riem of tas te verbinden is tijdens het vervoeren.

Tot slot nog een detail dat zeker in het donker nog wel meerwaarde kan hebben, de reflector strip op de scheprand. In moeilijke lichtomstandigheden en met hoofdlampje of stadslicht wordt het scheppen je zo nog iets makkelijker gemaakt.

Een handige feature! Met een reflector strip op het schepnet kun je altijd zien in het donker waar je net is tijdens het scheppen…

 

Aanschaf

Quantum heeft een mooi merk opgezet genaamd 4STREET. Vraag bij de Quantum dealer of hij op voorraad is, klik HIER voor alle dealers. De prijs kan per winkel verschillen, maar ligt over het algemeen op ongeveer €59.99. Voor dit geld heb je 100% zeker een product waar je erg lang plezier van zal beleven.

 

Slotsom

Dit net heeft mij wel degelijk kunnen overtuigen. Makkelijk mee te nemen, ontzettend praktisch in gebruik en verder echt van meerwaarde op stekken met hoge kanten.Dit net is niet alleen geschikt voor het vissen in de stad, maar uiteraard net zo goed op veel andere wateren met hoge oevers.

Erg makkelijk mee te nemen dankzij de riemclip!

 


TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam:  Tim Hakkert
Geboortejaar: Tim 1999
Regio: Betuwe
Favoriete roofvissoorten: Roofblei, Snoek , Snoekbaars en Baars
Specialismen: Snoekbaars en poldersnoek