Tackle Meister Review – Narval Shads – Russische vangers

03/12/2019
Tackle Meister Review – Narval Shads – Russische vangers

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. In deze review doen Tacklemeisters Stein Honders en Tim Hakkert verslag over hun bevindingen met de Narval Shads. 

Door Stein Honders 

We hebben de Narval Shads een tijdje onder handen genomen en we hebben zieke vangsten beleefd! Het aasje hebben we voornamelijk getest op de rivier de Waal en de havens aan deze rivier waar veel snoekbaars en baars zwemt.

Nieuwe shads testen, daar zeggen wij geen nee tegen! Links de dropshotmontage, rechts voor het standaard jiggen met lichte loodkop. 

 


Specificaties

Merknaam: Narval
Productnaam: Troubelmaker
Type Product: softbait
Lengte: 7, 10 12 cm
Diepte: n.v.t.
Kleur:  Blue mint, pepper/lemon, brown suger, sunset tiger, smoky fish, mad tiger en blue back tiger.
Bijzonderheden: stevig rubber en een sterke geur
Winkeladviesprijs: €4,00 – 6,00


Eerste indruk

Bij het openen van de verpakking roken we al gelijk een knoflook geur. We vinden het erg interessant om met een sterk geurende shad te gaan experimenteren. Al helemaal als deze ook nog eens  passief aangeboden kan worden met een C- of dropshot rig.  De shads worden per 6 stuks geleverd in een makkelijke hersluitbare verpakking.

Degelijk verpakt.

Ook voelden we meteen dat de shads gemaakt zijn van een stevig soort rubber. Dit is erg fijn voor de duurzaamheid. Mooi als detail zijn de extra vinnetjes op de buik en rug die wellicht ook nog voor extra attractie zorgen.

 

Proef op de som

Op een mooie zomeravond besloten we de Troublemaker maar eens zwemles te gaan geven. We begonnen onze sessie op de rivier de Waal. We plaatsten allebei de softbaits op een 10 grams loodkop. Tim had de Mad Tiger op zijn haak geprikt en ik was bewapend met een Blue black tiger.

Meteen een double hook up.

Na een tijdje gegooid te hebben krijgt Tim een harde aanbeet en staat rustig zijn vis te drillen, in de tussentijd krijgt ook Stein een ziek harde aanbeet en zo wisten we direct een dubbelvangst te noteren. Na nog wat vissen op de Waal gevangen te hebben viel het ons erg op dat er weinig tot geen schade op de shad te zien was.

De shads doorstaan moeiteloos meerdere aanbeten.

Na wat leuke vissen gevangen te hebben besloten we om ons geluk te beproeven in een van de  havens in de buurt.  Tim ging verder met het vissen van de shad op een loodkop en ik probeerde om de softbait op een dropshot rig te vissen. Om heel eerlijk te zijn vind ik deze shad een beetje te taai voor het vissen met een dropshot rig, maar ik gaf het een poging.

Ondanks of dankzij de knoflook geur gevangen?

Ik was nog maar net bezig met het monteren van de rig en opeens hoor ik Tim hard roepen, dat hij een flinke vis gehaakt heeft. Dit was zeker het geval, want er lag een snoekbaars van 71 cm in zijn handen. Zal hij van de knoflook geur houden?

Met de dropshot rig miste ik veel vissen, omdat de shad erg taai is. Toch was het plotseling raak met een mooie 40+’er baars en dat in het donker. De baars is een vis die voornamelijk op zicht jaagt en in het donker vraag je je af wat ‘m getriggerd heeft. Die knoflookgeur? Dat in combinatie met een passief aangeboden dropshot rig zou de boel kunnen verklaren.

Baarsbak op de dropshot.

Deze shad is super te vissen op een loodkop. Hij heeft een geweldig kantelende actie die voor rovers onweerstaanbaar is met daarbij natuurlijk het wild bewegende schoepstaartje. Na die baars op de dropshot besloot ik daarom toch weer over te schakelen op een jigkop. Daarmee komt de Narval simpelweg het beste tot zijn recht.

Veel gevangen en daarmee aangetoond dat dit een eerste klas vanger is en… niet geheel onbelangrijk, heel duurzaam. 

Na een aantal worpen wisten we zo de vis goed te vinden en zo in een uurtje tijd 6 mooie snoekbaarzen te vangen. We waren met name succesvol op de mad tiger kleur.

 

Aanschaf

Tja, dat is dus een dingetje. Deze shads van Russische makelijk lijken ook alleen maar in Moedertje Rusland verkrijgbaar te zijn. Zonde, wat ons betreft!

 

Conclusie

Natuurlijk zal snoek ook zeker te porren zijn met Narval shads.

Tim en ik zijn erg te spreken over deze shad.  Het is een prima shad die prima vis vangt. Zoals gezegd is de softbait erg duurzaam, maar daardoor ook wat lastiger te riggen. Voor de dropshot zodoende minder geschikt door zijn stugheid. Voor wat betreft loodkoppen zouden wij dundradige haken aanraden.

 


 

TACKLE MEISTER PASPOORTEN

Naam: Stein Honders & Tim Hakkert
Geboortejaar: Tim 1999, Stein 2001.
Regio: Betuwe
Favoriete roofvissoorten:Roofblei, Snoek , Snoekbaars en Baars.
Specialismen: Tim: snoekbaars en poldersnoek, Stein: roofblei en snoekbaars.