Tackle Meister Review – Savage Gear Switch Blade – Baars zoeker PLUS

24/09/2020
Tackle Meister Review – Savage Gear Switch Blade – Baars zoeker PLUS

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Joost Spraakman over de nieuwe SAVAGE GEAR Switch Blade Minnow!

Door Joost Spraakman

Bladed baits zijn er natuurlijk in alle vormen en maten. Toch blijft de verticaal versie nog te vaak in de schappen hangen. Zonde, want ze zijn best breed in te zetten. Je kan ze natuurlijk verticalen vanuit de boot of bellyboat, maar net zo goed kun je ze werpend vanaf de kant inzetten.

Savage Gear Switch Blades… ziet er erg belovend uit!

 


Specificaties 

Merknaam: Savage Gear
Productnaam: Switch Blade Minnow
Typeproduct: Kunstaas
Lengte en Gewicht: 50 mm, 11 gram en 60 mm, 18 gram
Kleur: Pearl White, Green Silver, Olive Smolt, Blue Pink Smolt en Firetiger Smolt
Bijzonderheden: De bladebait ‘ligt’ horiziontaal ipv verticaal


 

Eerste indruk

Toen de bel ging en de postbezorger mij meerdere pakketjes overhandigde -ja, ik heb ook een vrouw thuis zitten die teveel kleding besteld;)- greep ik direct naar doosjes die Roofmeister mij opgestuurd had. Mijn indruk was zeer positief. Een pilkerachtig kunstaasje wat direct de aandacht trok. De brede kop met daarachter de smalle achterkant komt overeen met de realiteit van een echt aasvisje. De Switch Blade Minnow ziet er gelikt uit en anders vergeleken met andere bladebaits.

Ovale body, scherpe haken en een horizontale presentatie…

Een mooie ovale vorm met super scherpe haken en het bevestiging speldje zit in het midden. Zijn uitstraling en vibraties zorgen ervoor dat elke roofvis getriggerd wordt. Zoetwater rovers zoals een roofblei, baars of zelfs snoekbaars gaan hier zeker op knallen maar vergeet de zeebaars ook zeker niet. Met veel nieuwsgierigheid trek ik naar de waterkant over welke manier van vissen het beste voor deze bait is.

 

De proef op de som

De boot te water gelaten, naar de stek gesjeesd en de Minn Kota Terrova aangeslingerd. “Kiek”,  zoals we in Meppel zeggen, “dit is een mooi vis stekkie.” Waterplanten, helder water en jagende baars. Tijdens de eerste worp in het heldere water van het Meppelerdiep zag ik direct dat dit vis op ging leveren. Felle flitsen in combinatie met harde trillingen zorgen voor een spectaculaire aanbieding van je kunstaas. Verder is deze bait super te gebruiken als search bait. Omdat hij snel zinkt kun je alle delen van het water goed bevissen. Speuren naar waar ze liggen die dag. Diep, ondiep? Willen ze überhaupt vandaag happen? Nou ja, zeker!

BAM! Direct een dikke baars op deze bladebait

Een mooie baars die zo gretig was dat de Switch Blade niet meer zichtbaar was. Een hakensteker bracht uiteindelijk uitkomst en zo kon ook deze ”pizza” weer lekker verder zwemmen. Ik was verkocht. Nu al vis, dit smaakte naar meer. Worp naar worp en zo kwam de ene baars na de andere in het net. De teller stond na 15 minuten al op 10!

Een mooie snoekbaars voor mijn buurman op de SG Switch Blade. Hij is verkocht!

Uit mijn enthousiasme heb ik mijn overbuurman getriggerd met de Switch blade. Hij vond het er strak uit zien en ging er meteen mee aan de slag. Twee uur later kreeg ik deze foto opgestuurd. Tijdens het vissen op de IJssel nabij de Zwolle was het na een paar worpen al raak.

 

Aanschaf

Een vrij nieuw product van Savage Gear, maar toch is dit bij de meeste hengelsportzaken te verkrijgen. WOUT VAN LEEUWEN biedt ze in alle maten en kleuren aan.

Alle maten en kleuren te verkrijgen bij Wout van Leeuwen

 

Slotsom

Dit kunstaas kun je op twee mogelijkheden binnenvissen. Bevestig je onderlijn aan de speld achter de kieuwen en de Switch Blade vibreert tijdens het binnendraaien en zal van je af glijden bij een stop. Bevestig je onderlijn aan de kop van de Switch Blade, dan krijgt het een onvoorspelbare actie zoals elke andere pilker. Een switch blade, iets wat ik nog nooit had gebruikt, iets wat ik in eerste instantie niet zou aanschaffen. Nou Roofmeisters, mijn mening is inmiddels bijgesteld hoor… Als je van actie houdt en je wilt een water snel afvissen, dan raad ik deze zeker aan!

Naast baars lust snoekbaars er ook pap van…

 


Tackle Meister PASPOORT

Naam: Joost Spraakman
Geboortejaar: 1988
Regio: Drenthe/Overijssel
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars en snoek.
Specialismen: Dropshotten en Verticalen.