Welke grootte topwater kies je voor welke omstandigheden – Whopper Plopper

23/08/2022
Welke grootte topwater kies je voor welke omstandigheden – Whopper Plopper

Het zijn warme dagen en de roofvis zoekt maar wat vaak in de bovenste waterlagen zijn prooien. Van snoek tot meerval, van roofblei tot baars. Een geducht wapen voor de roofvisser is de Whopper Plopper van River2Sea. Te verkrijgen in verschillende groottes, maar welke kies je nu voor welke soort?

Let op met het roofvissen in warm water, lees HIER de richtlijnen die wij hanteren. 

It’s all in the family! Van boven naar beneden 60, 75, 90, 110, 130 en 190.

 

Whopper Plopper 190

Snoek op de 190 variant in een woonwijksloot. Ook al werkt deze prima, een maatje kleiner vist een stuk lekkerder.

Jawel, de grootste uit de familie en een fors stuk kunstaas dat in het oppervlak flink wat reuring veroorzaakt. Perfect voor grote snoek op groter water, of wat denk je van meerval. Deze rover schijnt helemaal verzot te zijn op de Whopper Plopper.

De aanbeten zijn hartverzakkend.

Een mogelijke verklaring is dat het plop geluid op dat van het geluid van kwakhout lijkt. Hoe dan ook, YouTube staat vol met meerval die boven op deze topwater knalt.

 

Whopper Plopper 130

Een ideale middenmaat voor snoek op groot, maar ook kleiner water. Vissend met topwaters zijn de meesten niet bezig met het selectief vissen op grote exemplaren. Elke aanbeet is mooi meegenomen en hier kun je prima elk formaat snoek mee vangen. Ook meerval is er vaak genoeg op gevangen.

 

Whopper Plopper 90 – 110

We weten hoe gulzig baars kan zijn…

Mooi allround maatje waarbij je kans maakt op in principe elke roofvissoort. Toch selectief prima te gebruiken voor roofblei en snoek op wat kleiner water. Of wat denk je van zeebaars. Ook onze zoute rover plukt maar wat graag wat van de oppervlakte weg tijdens die warme dagen.

 

Whopper Plopper 60 – 75

Bizar hoe klein kunstaas zo in de smaak valt bij groot kaliber roofvis.

De kleinste telgen in de uitgebreide de familie. Ook hier kun je zelfs nog grote vis op verwachten, maar specifiek zijn ze goed voor het vangen van grote baars, roofblei en zeebaars in het oppervlak. Zoals je ziet zijn ze qua body wat dikker dan de grotere versies. Hiermee behouden ze toch een attractiviteit voor grotere rovers.

 

River2Sea staat bekend om zijn doordachte producten. Meer zien? Klik HIER voor de online catalogus.