Winnaar Bassmaster Classic aan ’t woord

23/04/2019
Winnaar Bassmaster Classic aan ’t woord

Voor ons in Europa is het niet zo’n big deal, ook al lijkt dat elk jaar te groeien, in de USA is prestigieuze Bassmaster Classic the shit! Het onbetwiste miljoenenbal voor de sportvisser. Dit jaar ging de topper Ott Defoe met de winst aan de haal. Daarbij geholpen door het unieke One-Boat Network van Humminbird en Minn Kota, een ware revolutie in de wereld van elektronica voor op de visboot.

Voor Ott was het naar verluid een thuiswedstrijd. Het parcours werd gevormd door de Tennessee rivier en daar is hij geboren en getogen. Ook al werd hij in het lijstje van favorieten genoemd, toch moet je het dan nog waarmaken.

Ott Defoe op zijn thuiswater 😉

Natuurlijk zijn er tal van factoren die een rol speelde bij zijn overwinning, maar twee daar van waren absoluut het zogenaamde One-Boat Network. Een netwerk waarop de fishfinder, gps, boegmotor, anker, maar ook de buitenboordmotor op aangesloten is.Alle informatie is centraal af te lezen op het scherm van de fishfinder en alles is feitelijk integraal te besturen.

Prijsuitreiking zoals dat alleen in de USA kan.

Verder is Otts boot voorzien van een Humminbird Helix 12 met 360 Imaging. Super natuurlijk om de onderwaterwereld in een cirkel rondom je boot te kunnen waarnemen. Ott: “Op de laatste dag koos ik voor een haven om te vissen. Onder water staken er een soort treden uit de steile havenkant en dat was de plek waar de meeste vissen lagen.

Wauw, alles rondom je boot kunnen waarnemen en daar op in kunnen spelen.

 

Het haventje waar Ott de zege in de wacht sleepte met dank aan 360 Imaging.

Vanuit welke hoek de wind ook kwam, ik zette mijn Minn Kota Ultrex op Spot-Lock en kon met elke worp die treden afvissen, welke kant de punt van mijn boot ook op wees. Dit dankzij 360 Imaging.” In deze haven ving Ott tenslotte de bonusvissen waar hij het verschil mee maakte.

Klik HIER voor verkooppunten van Humminbird en Minn Kota.