World Crank Cup – Europa’s beste roofvissers – ***UPDATE EERSTE DAG***

05/10/2018
World Crank Cup – Europa’s beste roofvissers – ***UPDATE EERSTE DAG***

Van donderdag 4 t/m zaterdag 6 oktober wordt de World Crank Cup georganiseerd in het Benedenrivieren gebied. Klik HIER voor algemene info over deze wedstrijd. Hieronder een update van de eerste dag.

Aanvankelijk zouden er 18 vissers meedoen aan de World Crank Cup 2018, oftewel zijn er 18 vissers geselecteerd door de organisatie. Door de nodige afzeggingen kwam dat aantal op 12, maar spreken we nog over een respectabel aantal toppers vanuit Europa.

PUNTENTELLING

Degene met de minste punten na drie dagen wint! Per dag tellen per deelnemer de grootste snoek (roofblei of winde) zijn twee grootste baarzen en zijn twee grootste snoekbaarzen.

Per vissoort krijg je vervolgens per dag punten. Degene met het meestal aantal centimeters krijgt 1 punt, de nummer twee ‘2’, etc. Uiteindelijk worden alle punten na drie dagen bij elkaar opgeteld en wint degene met het minste aantal punten.

Meteen na de start de nodige verschuivingen al zeggen die nog niet zoveel.  Om een indicatie te geven, Kevin Hernandez heeft in theorie van de drie vissoorten, van elke soort de meeste centimeters.  

Om 9.45 uur klonk het startschot voor de eerste wedstrijddag en schoten de 12 boten weg vanuit de jachthaven van Drimmelen het grote water op. De opgave elke dag vang een zo groot mogelijke snoek, roofblei of winde, en t zelfde geldt voor twee baarzen en twee snoekbaarzen. Zie kader boven.

Het is een baarzenfestijn. Hier de Duitser Christian Biereth.

Deelnemer Pierre Johnen.

De Fin Mika Vornanen. 

Chris Bloemert. Iedereen lijkt scholen met grote baars te kunnen lokaliseren. 

De Fransman Kevin Hernandez is spekkoper met XXL baars. Hij vangt in relatief korte tijd twee baarzen van 48 cm en één van 49 cm. 

Aan grote baarzen geen gebrek, ze dienen zich achter elkaar aan, maar snoekbaars is de grote afwezige. Wat er ook geprobeerd wordt ze laten zich niet zien. Nu is dat misschien ook wel de meest lastige vis om met crankbaits te bevissen, maar dan hadden we dat vorig jaar ook terug moeten zien. Er zijn er de eerste dag slechts 3 gevangen en dat geeft toch te denken…

Pierre Johnen als een van de weinigen met glasogen 😉

Voor snoek leek zich hetzelfde scenario te voltrekken. Ook die lieten zich nauwelijks zien in het begin, maar gedurende de eerste wedstrijddag kwamen er verscheidene jacks boven en ba verloop van tijd ook mooie formaten.

Team ROOFMEISTER

De echte monsters (vorig jaar ving Luc Coppens een snoek van 121 cm) zijn nog niet gevangen, maar Kevin Hernandez vangt ze in ieder geval. 

Een dikzak voor Jean Marc Brison. 

einduitslag dag 1

De uitslag van de eerste wedstrijddag van de World Crank Cup. Twee uit de top 3 die vorig jaar in de top 3 eindigden, Hernandez en Stolk. Tja, wat kun je verder nog van zeggen met nog twee wedstrijddagen voor de boeg? Wel dat die dekselse Hernandeze toch weer erg goede zaken doet en geloof maar dat die driepunter geen toeval of geluk is, deze gozer kan gewoon volop goed vissen. 

Stay tuned voor dag twee. Vanavond online op Roofmeister.