De DropBite – Een geducht wapen voor baars in de zomer

26/08/2022
De DropBite – Een geducht wapen voor baars in de zomer

In de zomer ligt roofvis meer verspreid over het water dan in koudere maanden. Het kan dan lastig zijn om de vissen te vinden. Zogenaamde searchbaits zoals een tailspinner kunnen dan je beste vriend zijn. Thomas Wending van Westin gebruikt hiervoor de nieuwe DropBite, die je overigens ook jiggend in kunt zetten. 

Door Thomas Wending

Afgelopen week was het dan zo ver de eerste sessie met de DropBite en ik kan je zeggen het was er 1 om niet snel te vergeten. Ik kwam laat aan op de stek omdat ik nog andere verplichtingen had deze dag, maar snel alles klaar gemaakt en het water op. Al snel zag ik dat er veel vis lag op de stekken en binnen 20 min was het dan ook raak met 2 dikke baarzen in 2 worpen. Ik kon me geen beter begin voorstellen.

Laat je misleiden door het kleine formaat van de DropBite, ook grote baarzen gaan hier vol voor.

Meteen is het raak.

Ver weg van de stek liggen en de boel niet verstoren met het haken en terugzetten van vis.

Na de vissen onthaakt te hebben en een foto gemaakt te hebben vertrokken ze weer naar de diepte. Maar doordat ik zo snel actie kreeg op die stek ben ik terug gegaan en heb ik dit nogmaals uit gevist. En een goed keuzen,  meerdere dikke baarzen zagen de binnenkant van het net. De 1 nog mooier en sterker dan de ander. Ja, ik blijf het zeggen ik vind die baarzen echt prachtig. Werden ze maar zo groot als snoeken…

 

Welke DropBite?

Met 18 grams kwam ik deze dag goed beslagen ten ijs.

Ik maakte hier gebruik van de 18 grams DropBite in de kleur gold rush. Ik vis graag met de 18 grams omdat ik dan lekker ver kan werpen en ook lekker snel kan vissen. Zeker in de zomer werkt dat in je voordeel.  Net als deze dag. Ik wilde ver van de stek liggen om zo min mogelijk de boel te verstoren met het vangen en terugzetten van vis. Dan is het fijn uiteraard als je lekker ver kunt smijten. Bovendien was het gewicht niet nadelig voor de vangsten. Ok, misschien niet de echte monsterbaarzen, maar ze gingen er stuk voor stuk voor. Goed voor het vertrouwen, ook in de kleur gold rush.

Sommige baarzen waren wel erg gulzig.

Enfin, aan al het goede komt een eind en ook op deze stek waar ik in totaal en uurtje heb gevist. Tijd om een nieuwe stek te zoeken en dat trollend met de FloatPlus motor onder de bellyboat. Ok, niet mijn favoriete vistechniek, maar het kan zeker werken. Het is een tijdje stil, maar dan zie ik op de SideScan van mijn fishfinder een hele mooie school liggen. Hoogstwaarschijnlijk baars en jawel, de eerste baars dient zich aan. Overigens nu p de kleur firetiger.  Mooi om te zien dat die andere kleur ook werkt, ook al was de gold rush de beste vanger deze dag.

 

Hoe werkt de DropBite?

Ook op stadswater effectief, ook al ga ik dan iets lichter.

Nu, een tijdje verder, heb ik het vissen met de DropBite aardig onder de knie. Elk kunstaas heeft zo zijn eigen karakteristieken en deze tailspinner is daar geen uitzondering op. Ik ontdekte al snel dat je hem op verschillende manieren in kunt zetten.

JIGGEND> Je vist de DropBite zoals je dit met een shad doet. Dus, je laat hem naar de bodem afzinken en vervolgens tik je hem met enkele slagen van de molen weer op.  Daarbij kun je prima afwisselen in tempo. dan vis je hem doormiddel van je molen binnen dit wissel ik dan wel wat af in tempo en ook hier zul je vaak de aan beten krijgen bij het zak moment

STOP & GO> Feitelijk niet heel anders dan dat je een crankbait binnenvist. Alleen kies ik er dan wel voor om hem eerst naar de bodem te laten gaan en hem in de duurt van de bodem te houden omdat ik toch denk dat de baarzen zich daar ophouden. Ook hier wissel ik het tempo af en laat hem af en toe even stoppen. De aanbeten komen dan wel vaak tijdens het binnen draaien.

De grotere baarzen ving ik met name door de DropBite als een soort crankbait in te zetten.

Beide technieken werkten, maar opvallend is dat ik met de tweede methode de grotere baarzen ving. Overigens heb ik inmiddels gemerkt dat het jiggen prima werkt in stadswateren op kleinere baars. Wel kies ik dan voor de 7 of 9 grams DropBite.

 

Laat je vooral niet misleiden door het formaat van dit kunstaas, want ook de eerste echt grote vissen zijn al op dit aasje gevangen en er gaan er zeker meer komen. Meer weten over deze visserij stuur mij gerust een DM via mijn Facebook of Instagram