De roofviswedstrijd voor iedereen – Yamaha Pro Fishing Cup ’22

30/05/2022
De roofviswedstrijd voor iedereen – Yamaha Pro Fishing Cup ’22

Doe mee aan de enige roofviswedstrijd voor iedereen! Heb jij een boot, of ben je juist kantvisser, of vis je het liefst vanuit een bellyboat of kayak? Geen probleem, iedereen kan meedoen! Jong en oud, de Yamaha Pro Fishing Cup (voorheen Fish Challenge genaamd) is voor ons allemaal. Klik HIER  om je aan te melden.

Door Team Roofmeister

Vorig jaar eind juni vond de eerste editie plaats van de unieke Yamaha Pro Fishing Cup (destijds Fish Challenge genaamd). Het werd een daverend succes met dolenthousiaste deelnemers en een fantastische prijzenpot die er te winnen was.

Unieke kans om mee te doen als vader & zoon.

Dat niet alleen, er werd ook heel veel roofvis gevangen. Natuurlijk de big three, dus snoekbaars, snoek en baars en mooie exemplaren, maar ook roofblei/winde, zeebaars en zelfs mansgrote meervallen.

Vorig jaar werd er zelfs meerval gevangen en niet alleen de kleintjes.

Sowieso grote vissen!

Klik HIER voor wedstrijddag 1 en HIER voor de finaledag. Nieuw voor de aankomende editie is dat we een super toffe video gaan maken van het event voor op ons YouTube kanaal.

 

Wat is de de Yamaha Pro Fishing Cup?

Een roofviswedstrijd die aan wordt gestuurd vanuit Roofmeister HQ.

De Yamaha Pro Fishing Cup is een roofviswedstrijd over twee dagen, te noemen 25 en 26 juni. Er is geen fysieke verzamellocatie en het wedstrijdparcours is – houd je vast – heel Nederland. Daarnaast tellen bijna alle voorkomende roofvissoorten mee, namelijk snoek, snoekbaars, baars, zeebaars, winde/roofblei en meerval.

Of je nu vist vanaf de kant,…

… vanuit de bellyboat, of…

…vanuit de boot, het kan allemaal.

Je vist met een koppelmaat en je mag zelf bepalen of je dat doet vanuit een boot, bellyboat, kayak of vanaf de kant (*minimale leeftijd 14 jaar of onder de 14 jaar obv een volwassene). 

Welke strategie gaan jij en je koppelmaat kiezen? Welke roofvissoort gaat het meeste aandacht krijgen?

Uiteindelijk gaat het in het klassement om de hoogste eindescore, waarbij de centimeters als punten geteld worden. Daarbij gaat het per koppel om de twee grootst gevangen snoeken*, twee grootste baarzen, twee grootste snoekbaarzen, grootste zeebaars, grootste roofblei/winde en grootst meerval. Voor wat betreft de meerval telt de helft van de totale afmeting.

*afhankelijk van de watertemperatuur wordt besloten of snoek meetelt of niet.

 

Hoe gaat het allemaal in zijn werk?

Natuurlijk een snoeiharde diskwalificatie 😛

Hoe gaat alles in zijn werk? Jij schrijft je samen met je vismaat HIER in als team, maakt 20 Euro over en we sturen je dan zsm een deelnemerspakket op, bestaande uit een verplicht te gebruiken meetlint plus twee Yamaha Pro Fishing caps. Vanaf dan mag je in de startblokken.

Met een unieke wedstrijdbadge kun jij de vangst laten opnemen in het klassement.

Zowel op 25 als 26 juni krijg je om 07:55 uur in de ochtend een unieke wedstrijd badge in je mailbox. Deze is cruciaal voor het officieel laten tellen van je vangsten. Vervolgens kunnen er beide dagen vangsten digitaal ingestuurd worden van 08:00 uur tot 16:00 uur.

Meetlintfoto en vangstfoto zijn essentieel voor het laten gelden van een vangst.

Een vangst telt met:

  • Een foto van de vis op het meetlint plus vertoon van de wedstrijd badge.
  • Foto van zelfde vis maar nu met de visser met Yamaha Pro Fishing cap op, de man-vis foto.
  • Locatiemelding van de vangst (puur ter controle, wordt verder discreet mee omgegaan).
  • Officiële goedkeuring van een referee.

 

Wat kun je winnen?

Omdat wij het hebben van zoveel mogelijk winnaars toejuichen, kun je als koppel maar één prijs winnen. Stel, je wint overall en je hebt de grootste baars gevangen, dan win je de €400,- shoptegoed. De prijs voor de grootste baars (€100,- shoptegoed) gaat dan naar de tweede plek op de lijst met grootste baarzen.

Doe je mee dan profiteer je sowieso al twee weken lang van 15% betalingskorting bij Hengelsport Wesdijk!

-1e prijs – de hoogste eindscore – €400,- shoptegoed bij Wesdijk Hengelsport
-2eprijs – €300,- shoptegoed
-3e prijs – €150,- shoptegoed
-Voor zowel grootste meerval, snoek, snoekbaars, baars, zeebaars en roofblei/winde wordt een shoptegoed van €100,- uitgekeerd.
-De mooiste visfoto wint een dag vissen met een van de UFX visgidsen.
-De leukste niet-visfoto wint een dag vissen met een van de UFX visgidsen.

 

Zo doe je mee

Een wedstrijd voor iedereen!

Klik HIER om naar de aanmeldpagina te gaan. Hier zie je vind je alle informatie om mee te kunnen doen. Heb je nog vragen, dan kun je die sturen naar info@roofmeister.nl. Succes!

HQ Roofmeister staat in de startblokken!

Natuurlijk zullen we net als vorig jaar weer een spraakmakend liveblog maken op Roofmeister.nl. Hier kun je alle deelnemers volgen met een live leaderboard, actuele vangsten en last but not least leuke anekdotes. Verder zullen we anders dan vorig jaar nu een camerateam op pad sturen voor uiteindelijk een supergave film op het Roofmeister YouTube kanaal. Wij hebben er onwijs veel zin in! Jullie ook?

 

De organisatie behoudt zich het recht om te allen tijde wedstrijd reglementen te wijzigen en is niet aansprakelijk voor eventueel geleden schade. Bijzondere aandacht voor de snoek. Mocht de organisatie het vanwege een te hoge watertemperatuur onverantwoord vinden om op snoek te vissen, dan zal deze vissoort uit het wedstrijdreglement worden geschrapt.