De ultieme dood aas sets van Hengelsport Wesdijk

11/01/2022
De ultieme dood aas sets van Hengelsport Wesdijk

De winter heeft inmiddels zijn intrede gedaan. Wind, regen, vorst en nog meer regen wisselen elkaar af in het almaar wisselende weer. De vis is passief en de meeste mensen ook. Tijd dus 0m de dood aas stokken weer uit de kast te toveren. Maar wat voor dood aas set moet je kiezen? Hengelsport Wesdijk helpt je uit de brand met deze hengelsets, klein materiaal en aasvissen!

Natuurlijk kun je niet naar de waterkant zonder hengel en molen. Om jou keuzestress te besparen heeft Hengelsport Wesdijk meerdere sets voor dood aas beschikbaar op hun website. Hieronder enkele prijsvriendelijke items en wat luxere voor de meer veeleisende vissers.

DAM Nanoflex. 300 cm lang en een werpgewicht van 30-80 gram.

Om te beginnen heeft Wesdijk een set bestaande uit een DAM Nanoflex in combinatie met een Okuma Jaw. Natuurlijk kun je niet vissen zonder lijn, dus er zit ook een rolletje 14/00 Spiderwire Dura 4-braid bij. De strakke Dam Nanoflex is met zijn perfecte lengte van 3 meter en zijn strakheid ideaal voor het dood aas vissen met de gevlochten lijn. De totale set is al beschikbaar voor 82,95 euro. Klik HIER

De Okuma Jaw, voorzien van Nederlandse kleuren.

 

Luxere set

Voor de wat fanatiekere roofvissers heeft Abu Garcia onlangs de Beast X Pike Deadbait hengel uitgebracht. De naam verklapt het al, deze hengel is speciaal ontworpen om met aasvissen aan de slag te gaan. De hengel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk 300 cm met 3 Lbs  testcurve en 275cm met 2,75 Lbs testcurve. Test curve is het gewicht wat aan de hengel moet hangen voordat deze 90 graden buigt. Hoe meer Lbs, des te meer gewicht kun je werpen. Klik HIER.

Abu Garcia Beast X Deadbait, voorzien van een M40 carbon blank.

Doordat deze hengel niet met molen wordt geleverd, is er ruimte voor eigen inbreng. Het is belangrijk om op te letten of de molen een soepele slip heeft. Is de slip niet soepel en hapert deze? Dan kan het zo zijn dat je je lijn doorslaat op een grote vis. Ook is het belangrijk dat de molen past onder een zware hengel. Je hoeft dus niet aan te komen met een 1000-2000 molentje. Een forse 5000-6000 molen is toch wel prettig als je met aasvissen aan de slag gaat! Zoals de Penn Spinfisher VI 4500 die net als de hengel nu ook in de aanbieding is! Shop hem nu HIER.

Robuust en betrouwbaar. Essentieel wanneer je kans maakt op grote vis! De Penn SpinFisher IV

 

Het kleine materiaal

Nadat de hengels klaar staan, is het tijd om op te tuigen. Dit kan natuurlijk op veel manieren, maar laten we beginnen met de dobber visserij. Vol spanning wacht je af wanneer die dobber nou eindelijk onder plopt met elke keer de hoop op die ene dikke winter snoek. Alle benodigde materialen, van dobbers tot en met takels kun je vinden op deze pagina. Voor de precieze montages en handige tips voor het dood aas vissen met de dobber, lees dan het artikel van onze Roofmeister Joost Spraakman!

Een van de vele modellen dobbers… Deze drift mooi mee op de wind. Ideaal om je aasvis over een langere strook heen te laten drijven. 

 

De aasvissen

Het zou natuurlijk geen dood aas vissen heten als er geen aasvis aan hing. Ook aasvissen worden verkocht door hengelsport Wesdijk. Zowel voorns als zeevis, de keuze is reuze. Beide zijn natuurlijk goed en zullen snoek opleveren. Het is vaak uitvinden op een water, waar de snoeken op dat moment het meeste trek in hebben. Overigens is al meerdere malen aangetoond dat voorvoeren (net als bij karpervissen) met vissen of stukken vis kan helpen!

Voorverpakt en de volgende dag op je deurmat! Klik HIER

 

Hengelsport Wesdijk heeft alles voor het dood aas vissen, zodat jij de volgende dag nog naar de waterkant kunt! Van hengels en molens tot aasvissen en terminal tackle aan toe. Klik HIER.