Het BELEVEN van de hengelsport met Shimano

16/04/2019
Het BELEVEN van de hengelsport met Shimano

‘Closer to nature, closer to people’, ofwel de insteek van het gloednieuwe Shimano Experience Center te Valkenburg in Limburg. Hier wil Shimano iedereen in staat stellen om in aanraking te komen met de wieler-, roei- en natuurlijk hengelsport. Beweging en gezondheid staan hierbij centraal. 12 april werd dit unieke centrum met tal van activiteiten voor jong en oud geopend.

Het Shimano Experience Center werd feestelijk op traditioneel Japanse wijze geopend. Een vat Sake waar vervolgens mee geproost werd.

Nederland telt maar liefst twee miljoen sportvissers en dat is natuurlijk niet voor niks. De hengelsport draagt op verschillende vlakken bij aan het welzijn van de maatschappij. Zo is het actief bezig zijn in de buitenlucht simpelweg gezond en zorgt het opkomende ‘Streetfishing’ voor de nodige kilometers in de benen. Dat gaat uiteraard allemaal hand in hand met de duurzame en respectvolle lessen over de manier waarop we met de natuur willen omgaan. Catch & release!

Speciaal voor deze gelegenheid was Taizo Shimano (Senior Executive Vice President) aanwezig.

De Fishing Experience in het SHIMANO Experience Center laat je kennismaken met de sportvisserij in Nederland. In samenwerking met Sportvisserij Nederland neemt dit innoverende bedrijf je mee in de wereld van de hengelsport en de verschillende disciplines die hieraan verbonden zijn. Ervaar waarom deze unieke sport aan populariteit blijft winnen bij zowel jong als oud.

Alle nieuwe Shimano producten super stijlvol gepresenteerd.

De geschiedenis van het bedrijf Shimano en daarmee bijvoorbeeld de reel en molen van toen tot nu.

Shimano pro-staffers geven je een diepere blik in de wereld van het karpervissen, het roofvissen, witvissen of zeevissen. Ieder met een eigen passie en leerzame inzichten, klaar om jou te meer te vertellen over de specifieke technieken en technologieën binnen de verschillende visserijen.

Shimano staat te boek als een van de meest innoverende bedrijven. Check in het filmpje een van de laatste technologische ontwikkelingen, de Curado DC, een baitcaster met hersens 😉

 

Met de Fishing Simulator kan er nog even geoefend worden voordat je echt aan het werk wordt gezet op de Shimano-visvijver. Maar onderschat deze ‘training’ vooral niet, want jij kiest zelf of je het gevecht aangaat met een baars, snoekbaars, snoek of karper. Let op: Spierballen vereist.

Marc Van Rooij (president Shimano Europe) in gevecht met een fictieve vis op de dril simulator.

Virtual reality op de fiets.

Daarnaast kun je kennis maken met de historie van het bedrijf Shimano, up-to-date blijven over de allernieuwste technologieën en exclusieve items kopen in onze fanshop.

Kom een halve of hele dag ervaren hoe ontspannend en mooi de hengelsport is. Je bent er als individu welkom, maar natuurlijk ook met (klein)kinderen, vrienden en/of familie! Test de nieuwste materialen en spendeer een leuke dag aan de visvijver. Natuurlijk is er begeleiding aanwezig waar je met al je vragen terecht kunt.

Meer info, klik HIER.

Adres:
De Leeuwhof 2
6301KZ Valkenburg