Met deze vier kun je alles vangen!

07/03/2024
Met deze vier kun je alles vangen!

Vissen hoeft niet altijd zo ingewikkeld te zijn. Je hebt eigenlijk maar vier stukken kunstaas nodig op een dag om alle soorten te vangen. Zo kun je snoeken bestoken op de ondieptes met een jerkbait, de baarzen en snoekbaarzen op de ondieptes vangen met een crankbait. Of je gaat nog ondieper met een topwater! Ligt de vis niet ondiep? Dan ga je lekker het taludje afgooien met een shadje, zo simpel is het met deze stukjes kunstaas van River2Sea! 

 

Topwater pret> Whopper Plopper

Er is niets spectaculairder dan een keiharde aanbeet op een topwater. Zeker snoeken, baarzen en roofblei kunnen goed aas uit het oppervlak plukken. De Whopper Plopper is één van de bekendste topwaters en met een reden. Dit aasje heeft een mooi profiel, wat belangrijk is om op te vallen, de vis kijkt immers omhoog en moet het silhouet goed kunnen waarnemen. Achterop zit een soort propeller welke het attractief ploppende geluid maakt waar de Whopper Plopper zo bekend om is.

De propeller achterop zorgt voor het kenmerkende ploppende geluid.

Nog iets leuks is dat er veel verschillende maten verkrijgbaar zijn, waardoor je op alle soorten kunt vissen. De grootste variant wordt zelfs gebruikt om op meerval te vissen in Frankrijk. Die aanbeten zijn zo gaaf op die Whopper Plopper dat we stiekem ook hopen dit eens mee te maken. Check de Whopper Plopper HIER.

In Frankrijk vissen ze zelfs op meerval met deze topwater!

 

Boven de planten> ICBM jerkbait

Naast de aanbeten op topwaters gaat er bijna niets op een keiharde beuk op een jerkbait vlak voor je voeten. Op ondiep water zijn jerkbaits perfect inzetbaar. Zeker in het voorjaar boven de net opkomende planten is er weinig beter dan een jerkbait. Hiermee kun je snoeken echt helemaal gek maken. Ook snoekbaarzen zijn er in het voorjaar wanneer ze ondiep liggen niet vies van!

Deze tank zag wel wat in dit jerkbaitje.

Jerkbaits vis je met tikken van de hengel of de reel binnen en deze schiet dan meestal van links naar rechts. Je kunt hem natuurlijk monotoon binnen vissen, maar het allerbest is als je soms even stopt. Het is vaak bij het stoppen dat de roofvis de jerkbait keihard grijpt! De ICBM is een beetje zinkend, waardoor je hem ook wat dieper kunt krijgen als je wat trager vist. Hij is 12 cm lang en 42,5 gram zwaar, waardoor je lekker met een lichte hengel kunt vissen. Check hem HIER.

 

Voor de kleinere rover> Biggie crankbait

Is de jerkbait niks op ondieper water? Dan is het altijd nog nuttig om een crankbait te proberen. Ook in stromend water is een crankbait een goede keuze omdat de actie niet zo beïnvloed wordt door de stroming. Je kunt op de rivier ook heerlijk smijten met crankbaits langs stenen. Cranks kun je daar heel goed overheen laten stuiteren waar ander kunstaas direct vast komt te zitten. Niet alleen werpen werkt goed, ook trollen is heel goed te doen met de Biggie crankbait.

Zo’n crankbait is soms echt onverslaanbaar!

Deze crank mag dan wel klein zijn met zijn 5,7 of 6,7 cm, maar dat wil niet zeggen dat je er alleen maar kleine vis op vangt, integendeel! Crankbaits hebben enorme vissen opgeleverd de afgelopen jaren in de warmere maanden. Waarom dat is? Dat zullen we nooit zeker weten maar ook grote rovers eten ook kleine aasvissen, zeker wanneer die mooi langs de neus komt zwemmen. Op wateren waar bijvoorbeeld veel op snoek gevist wordt met medium tot groot kunstaas, kan zo’n kleine crankbait dé uitkomst zijn. Check de Biggie HIER.

 

Voor de diepere waterlagen> D-Walker

De vis wil niet altijd bijten op het ondiepe, of ze liggen er simpelweg niet. Dan is het altijd handig als je iets bij hebt waarmee je dieper kunt gaan en de bodem kunt afspeuren. Dat kan heel goed met shads zoals de D-Walker. Op shads kun je echt alles vangen, maar doorgaans zijn het toch meestal snoekbaarzen en baarzen die je vangt. Snoeken zijn er zeker ook niet vies van!

Top om diepere waterlagen mee af te speuren.

Shadjes lenen zich gewoon super goed voor allerlei toepassingen, want ze zijn vrij realistisch en hebben ook, mits goed binnengevist, een best realistisch zwempatroon. Je kunt ze op een normaal loodkopje doen en jiggen, maar je kunt ook kiezen voor een Carolina rig. Dan blijf je nog dichter bij de bodem en je imiteert dan echt het zwempatroon van een grondeltje, welke maar wat graag gegeten worden door baarzen en snoekbaarzen! De D-Walker is te krijgen in 10 cm en 12 cm en check je HIER.

 

Zo zie je maar weer, je kunt met vier verschillende stukjes kunstaas al heel erg ver komen voor alle drie de soorten. Zo kun je op een dag allerlei plekken afzoeken naar je droomvis!