Roofmeister INSIDE: Gouden baars, verse vangsten & kwijtgeraakte passie

01/07/2024
Roofmeister INSIDE: Gouden baars, verse vangsten & kwijtgeraakte passie

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


 

*** Prijzenpot €20.000,- ***

Doe mee aan een 3-daagse afvalrace waarin iedereen gelijke kansen heeft, ongeacht ervaring of uitrusting. Schrijf je nu in en ontvang direct een e-mail met ons strijdplan vol tips en tricks om stemmen te verzamelen. Deze e-mail bevat ook een link om anderen op jou te laten stemmen. Klik HIER

 


 

*** Onze vrijdag video ***

Het vissen op snoekbaars vanaf de kant is niet makkelijk en al helemaal op de rivier kun je tegen de nodige problemen oplopen. Maar de hulp is nabij met de Roofmeisters Lau Boom en Luc de Groot. Deze toppers laten je exact zien hoe je dit aanpakt.

 


 

Als je je passie kwijt raakt

Liveblog Roofmeister Noorwegen: Dag 1, krankzinnige kick off. Dag 2, bizar veel soorten. Dag 3, grote koolvis. Dag 4, heilbot. Dag 5, honderden haaien. Dag 6, Successen op topwaters

Wat hebben we daar huisgehouden!

Enigszins onderuit gezakt zit ik achter het console van de visboot daar midden op zee in Noorwegen. Bo ligt in de punt van de boot wat uit te puffen. Medereiziger Dick werpt nog maar eens in en al snel hoor we weer carbon kraken. Het is ongekend. De pollakvisserij in deze regio is krankzinnig goed, maar op deze stek gaat het alles te boven en er zitten eigenlijk alleen maar grote exemplaren. Dan is het ook voor Dick mooi geweest. Het is 15:00 uur, 17:00 uur moeten we terug zijn, maar we gaan nu al.

De pollakstek waar bijna alleen groot formaat vanaf kwam.

Het heeft alles weg van de zogenaamde Wet van het afnemend grensnut. Ik heb het er wel eens eerder over gehad, klik HIER. Overdaad maakt de enkele vangst er niet bepaald mooier op, dat is zo’n beetje de strekking. Lees: op die boot daar op de Noorse zee 3 verwaande gasten die zaten te klagen over spierpijn.

Moraal van het verhaal: Geniet en grif het in je geheugen!

De brandende vraag aan mijzelf: Hoe zou ik in vredesnaam die passie in Nederland weer moeten oppakken. En daar was de reddende engel, mijn zoon Stijn. Of ik met hem en zijn makkermaat Daniel op snoekbaars wilde gaan vissen. Enigszins schoorvoetend ging ik overstag.

Passie terug!

En gelukkig, al tijdens de eerste worp voelde ik het weer. Dat spelletje waar je nooit genoeg van kan krijgen. Zelfs de pollak miste ik alweer. Ik had het nog niet beseft of er klapte een snoekbaars op. Eerlijk is eerlijk, die aanbeten zijn zo kneiterhard, daar kan zelfs pollak niet tegen op. Helaas, ik loste hem.

Daniel mocht dan nog net mijn vis op de foto 😛 Volgende keer gaan jullie vangen boys! 100%

Daarna een herkansing, die kon ik landen onder luid gejuich van Stijn en Daniel. Hen had ik voorzien van een hengel met een dropshot rig. Ook zij kregen er felle tikken op, maar vergaten aan te slaan. Eigenlijk moest ik ze ook laten werpen met een shadje. Dat vereiste echter meer persoonlijke begeleiding en ik zat nu zelf zo lekker op de vis. Best sneu natuurlijk… Het goede nieuws: De passie is terug, eigenlijk is ie geen moment weggeweest.

 


 

Actuele roofvis vangsten ***Elke week toffe prijzen***

***NIEUW*** Vanaf deze editie van RM Inside zijn er  met FOTO VAN DE WEEK vette prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Berkley, Abu Garcia & Lowrance! Dat niet alleen, je maakt kans op veel meer. Klik HIER voor meer informatie over de te winnen prijzen.  

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde6. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Robin Smit: “Lange, slanke vis werpend aangevist tussen de boten in een haven. Wel spannend met al die touwen, maar met een beetje gepuzzel met de LiveScope was dat geen probleem.” Het vissen is ook een heel gepuzzel, maar jij hebt het spelletje door Robin!

Bjarne Monstrey: ” Gevangen op de streamer, wat een harde aanbeet!” Staat ook bij ons nog op het lijstje Bjarne en dit inspireert ons!

Kevin_hop_predatorfishing: “Prachtige rivierbaars die de CreCraw op een cheburashkarig niet kon weerstaan.” Zo’n techniek waar we nooit echt werk van hebben gemaakt. Nog eentje ter inspiratie dan maar 😉

Pedro Van Gaver: “Mooie meter+ snoek die lag te wachten in het ondiepe. Deze maakte m’n dagje meer dan goed!” Kerngezonde vis Pedro, heerlijk massief ook!

Nicky Kleine Staarman: “Mooie snoekbaars op de Joca Wobblers, wat een fijne aasjes, vangt zo’n beetje  alle soorten vis, zoals deze avond ook 3 soorten.” Dan weet je dat je goud in handen hebt Nicky!

Hans Hofman: “Dikke klapper, wat een power, wat een avond hebben we beleefd. Alle vissen dik maats!” Ahhhh je ziet gewoon dat deze vissen vol met power zitten. Goed gevist Hans!

Jean-Paul Van Boven: “Afgelopen weekend een super leuke avondsessie gehad met mijn maatje Rob. Terwijl we beiden aan het genieten waren van de zonsondergang vergreep deze prachtige roofblei zich op mijn kunstaas en ging er als een torpedo van door. Wat een heerlijke hobby hebben wij toch!” Leipe foto weer JP! Wat een aerodynamische rovers zijn het toch!!!

Jordy Gruppen: “De mooiste van de laatste ochtend van de visvakantie.” Mooier kon je het niet afsluiten Jordy! Met een gouden griffel!

tim_molier: “‘Even een stukje slepen’ met een kleine crankbait. Net tegen de stenen aan vissend en af en toe de bodem laten raken. Wat een power had deze vis!” P r a c h t i g Tim! Wat een heerlijke beuker!

Styn Mathys: “Twitchen op een bfs set. Wat een zalige sport.” Prachtig om dit kaliber baars te vangen op licht materiaal! doe je goed Styn!

Joris De Medts: “Mijn vader met een beer van 110 cm, vroeg in de ochtend van tussen de plantjes gehaald.” Dit zijn ze Joris, superb vader & zoon moment, dat pakt niemand je meer af!

Mike Mulder: “Een mooie sterke snoekbaars tijdens een hoogwater sessie op de rivier.” Dat is toch wel het voordeel van het hoge water. Toffe plaat Mike!

Pe Vm: “Snoekbaars, love it. Op plaatselijk kanaal. Knal op de hengel en dan kwam dit naar boven.” Super man en dat op kanaal, vaak toch niet makkelijk water. 

mr.stealyourfish: “80’er snoekbaars die de hengel bijna uit mijn hand liet schieten tijdens het verticalen.” Bizar hoe hard ze er met name in de zomer op kunnen knallen!

Timmy Ventriglia: “Met de zoon op pad geweest en nieuwe stekken gaan zoeken! Het was taai, maar na een tijdje begon het gemaal te werken en kwam de stroom er vlot in! Midden in deze stroming ving mijn zoon Jesse Ventriglia zijn 1ste roofblei. Zijn vreugde kon niet op, puur genieten.” Momenten om te koesteren Timmy! Deze vis gaat hij in ieder geval nooit vergeten!

Marcel Hoekman: “Bak van een roofblei, blij mee, eerste dit seizoen! Als een torpedo door het water.” Torpedo inclusief explosie! Onevenaarbaar! 

Mourat Akkouh: “Namiddagje zanderen.” Doe je goed Mourat! Even tijdens het zeebaarzen door. 

Joran Scherjon: “Hooggebouwde snoekbaars op de chatterbait. Gevangen op een nieuwe stek, uitgezocht met de Navionics dieptekaarten. Mooi om een plan te zien werken!” Dat is extra gaaf Joran! Nieuwe stekken zoeken en vinden! Goed bezig man!

Hans Melis: “Deze gouden baars was de kers op de taart zeker als je deze vangt op de kleur ‘golden perch’!” Holy shit man, wat een bizarre kleuren! Wauw! Nooit eerder gezien!

Robin Preenen: “Ochtendzon en een zander die de shad T-boned… je kan het slechter treffen!” En fantastisch op de gevoelige plaat gezet!

 

***Foto van de Week & Maand***

Heerlijk totaalplaatje van mr.stealyourfish. Een supermooie snoekbaars vol in het waarschijnlijk schemerlicht. Op de achtergrond met precies de goede scherptediepte een betonnen brugpeiler en bebouwing. Dat geeft de foto iets industrieels. Foto van de Week! Gefeliciteerd!

***Houd svp je DM in de gaten, waar we je je adresgegevens vragen voor onderstaande prijs!***

mr.stealyourfish (via Instagram) wint een Lowrance cap en handdoek, Berkley Pulse Spintail & Dex Spinnerbait..  Wie weet win je ook nog Foto van de Maand en Foto Overall. Klik HIER waar je allemaal kans op maakt!

 

***Foto van de Maand***

Afgelopen week konden jullie HIER je favoriete foto kiezen uit een reeks van 4 Foto’s van de Week (zie onder)! Met stip is dat de riviersnoek geworden van a_fishermens_tale. Gefeliciteerd, jij wint onderstaand prijzenpakket en maakt kans op een volledige visdag met topper Simon Torenbeek! De volgende reeks van 4 wederom een Foto van de Maand.

De maandprijs: Lowrance waterdichte tas, handdoek, cap, sleutelhanger, drinkfles, sticker, Abu Garcia Beast meetlint, Sick Zander softbaits, een Spike S Tech hengel (3-21 gram) hengel, Spike S 2500 S werpmolen en 10/00 Sick Braided vislijn (150 meter).

De riviersnoek van a_fishermens_tale.

De monstersnoek van Jo Mebis

De zilveren torpedo van Freek Janssen

De anders-dan-anders foto van Pim van Griethuijsen.

 


 

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde6. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.