Roofmeister Top Gear – Westin en Abu Garcia met kado’s & revolutionaire fishfinder

04/12/2020
Roofmeister Top Gear – Westin en Abu Garcia met kado’s & revolutionaire fishfinder

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

Real live onderwater wereld

De mannen van Lowrance vonden we al een beetje geheimzinnig doen de laatste tijd. Er broeide iets, zoveel was duidelijk en we hebben geen ongelijk gekregen. En de opbouwende spanning is niet voor niets geweest, want man, man, man wat een supervet nieuw product wordt er vandaag gelanceerd. Het zogenaamde ActiveTarget Live Sonar.

Lowrance: “De ActiveTarget Live Sonar weergaven tonen high-resolution beelden van visbewegingen in real-time en met veel details. Met deze directe feedback kunnen sportvissers hun tactiek aanpassen om vissen aan de haak te slaan, en weten of er meer dan één roofvis in het gebied actief is.” Niks aan gelogen. Je kunt aan de silhouetten zelfs zien om welke vissoorten het gaat. En… je leert op deze manier ongekend veel over gedragingen van roofvis en aasvis waarop je ook nog eens optimaal kunt anticiperen met je vistechniek en kunstaas aanbieding. Meer weten, klik HIER.

 

 


 

Slimme jerkbait

Deze nieuwe Rapala X-Rap Haku is een doordachte nieuwe jerkbait die in bijna iedere situatie inzetbaar is. De X-Rap Haku is met zijn 14cm en 74 gram bij alle denkbare watertypen te gebruiken. Wat deze jerkbait uniek maakt is dat de dreggen loskomen van de body wanneer je een vis heb gehaakt. Door dit systeem is het voor de vis niet mogelijk om het gewicht van het aasje te gebruiken om los te komen van de haak.

De innovatieve Rapala X-Rap Haku is onder andere verkrijgbaar bij Wout van Leeuwen.

 


Westin onder de boom

De Westin Gift Box is een prachtig cadeau voor de roofvisser. Favoriete stukken kunstaas van de beste roofvissers zoals Luc Coppens en Jorgen Larssons, verpakt in een feestelijke giftbox die zo onder de boom kan. Maak jouw vissersvriend of vriendin blij met de Westin Gift Box. Er zijn twee uitvoeringen verkrijgbaar:

Luc Coppens Giftbox (klik HIER) voor snoek: Percy the Perch (HL) 10cm 20g Floating Dull Perch, Ricky the Roach SL/ST 14cm 42g Official Roach, Swim 10cm 32g Suspending 3D Headlight, ScrewIn 10g Natural, Pro Shallow Screw M (5 mm) en een Pro Stinger 1X7 27,2kg 6cm #2.

Jorgen Larssons Giftbox (klik HIER) voor baars: RingTeez CT 10cm 4g Bass Orange, BloodTeez 5,5cm 0,5g Lemon Lime, BloodTeez 5,5cm 0,5g Lemon Lime, BloodTeez 7,5cm 1g Whiskey Cola, BloodTeez 7,5cm 1g Whiskey Cola, ShadTeez 7,5cm 3g goldmine, Stanley the Stickleback 7,5cm 4g Headlight, HypoTeez 6,5cm Slime Curd, HypoTeez 9cm Real Deal, RawBite 7cm 12g Floating Yellow React, DropShot 10g, 1 m 0,25 mm with hook # 1, RoundUp LT 5g 2/0 en een RoundUp LT 7,5g 3/0.

 


 

Jouke over de Element

Jouke Jansma is een gekende persoon in de scene. Wij gingen onlangs op pad met hem, verticalen op snoekbaars en baars. Dast kun je deze oude rot wel toevertrouwen. Het werd een superdag met veel snoekbaars en baars. Zelfs een 50’er. Zonder fishfinder zal Jouke niet snel van huis gaan. Al geruime tijd maakt hij gebruik van de Raymarine Element. Zie zijn bevindingen in bovenstaand filmpje.

 Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Stil & betrouwbaar

Om optimaal te kunnen genieten kiezen sportvissers over de gehele wereld voor de stille, betrouwbare kracht van Yamaha. Geen enkele andere buitenboordmotor geeft zoveel vertrouwen en kan bogen op zoveel ervaring achter zijn naam, en is zo perfect afgestemd op het intensieve gebruik door de veeleisende sportvisser.

Technologieën zoals de variabel sleeptoerentalregeling (VTS), het PrimeStart™ startsysteem voor zeer gemakkelijk starten en de extra krachtige dynamo zorgen voor een probleemloze zoektocht naar de volgende grote visvangst. Yamaha biedt een breed buitenboordmotor programma aan, variërend van 2,5 tot en met 425 pk en in verschillende uitvoeringen; kort- tot ultra- langstaart, hand- of elektrisch gestart, zelfs een combinatie van beide systemen is leverbaar.

Ook het unieke Power Trim- en Tiltsysteem is leverbaar op de brede range Yamaha-buitenboordmotoren. Daarnaast zorgen het efficiënte brandstofverbruik en de trilling arme loop onder alle omstandigheden voor een zeer comfortabele vis trip.

Meer weten over al dat Yamaha moois? Klik HIER

 


Lust voor het oog

Jawel Roofmeisters, meer en meer druppelt er binnen van het spraakmakende merk 13 Fishing. Dit keer de Concept TX Baitcasting reel. Sowieso al een lust voor het oog. Dat niet alleen, ook nog eens ontwikkeld met de grootste aandacht en vernuft. Een speciale behuizing waarmee je gewapend bent tegen zout water en roest. Met een slipkracht van 25 lbs ook nog eens ongekend voor het formaat. Voorzien van een 6-staps remschijf en ultra licht in gewicht. Stay tuned!

 


 

Multi inzetbaar

Wellicht heb je hem al eens zien hangen aan een label bij je lokale Rozemeijer dealer; de Maori! Uiteraard weer een typisch stuk kunstaas uit de Rozemeijer familie, dikke buik, het kenmerkende Rozemeijer oog en de bekende vlekken, ook wel ‘Speckles’ genoemd.

Deze glider (jerkbait) zal mooi van links naar rechts schieten bij korte tikken met je hengel, en om de zoveel tikken zal hij eens een keer wat geks uithalen. En juist dat is het moment dat hij zal worden gegrepen door die volgende snoek of snoekbaars. De ratels zullen tevens zorg dragen dat deze jerkbait goed op zal vallen.

Slow sinking, wat hem uitermate geschikt maakt om in de polder en stadswateren te vissen, maar ook op het grote water staat deze jerkbait zijn mannetje. Verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren. Vis hem aan een 40lb – 75lb titanium leader, of aan een Spring Lock Fluoro Carbon leader en je zult het beste resultaat behalen. Bekijk de onderstaande video voor een complete uitleg over de Maori!

 


 

Nooit meer last van kou

Westin pro-staffer Toon van Ham is klaar voor de winter.

Ook in de winter je visdagen warm en comfortabel doorbrengen? Kijk dan zeker eens naar de Westin W4 Winter Suit Extreme. Temperaturen onder het vriespunt en koude wind hebben de neiging veel vissers af te schrikken, maar met de W4 Winter Suit Extreme blijf je warm en comfortabel in de guurste omstandigheden die de koude winter je kan bezorgen. Zowel de jas als de broek zitten bomvol functies en eigenschappen die door die-hard vissers worden gevraagd. Zo zijn de jassen warm, water- en winddicht en beschikken de kledingstukken over een ademende buitenlaag.

Enkele spec’s: Materiaal: 228T Nylon Taslon met PU-coating, isolatie vulling: body 200 g / m2 mouwen 160 g / m2, waterdicht: 10000 mm, ademend vermogen: 10000 / m2 / 24 uur, YKK® ritssluiting aan de voorkant, extra versteviging op mouwen en ellebogen, extra hoge kraag met zachte fleece voor optimale windbescherming.

O.a. te verkrijgen bij Wout van Leeuwen in Vlaardingen. Klik HIER

 


 

Korting tijdens de Kerst

Ben jij ook het hele jaar niet op vakantie geweest? Geef jezelf dan een leuk kerstcadeau en verblijf tijdens de kerstvakantie op Resort Città Romana. Krijg €100,00 korting op je verblijf van minimaal 3 nachten tijdens de kerstvakantie*. Gebruik kortingscode: Kerstvakantie2020 op de website! Dan is het alleen nog maar hopen op een witte kerst! *m.u.v. de arrangementen en oud & nieuw

Klik HIER voor meer info!


 

Kerstcadeau voor de snoekvisser

Kerstmis staat voor de deur en voor wie inspiratie nodig heeft, je hoeft niet verder te zoeken! Abu Garcia heeft hét kerstcadeau! Met het oog op de kerstvakantie worden de fanatieke snoekvissers op hun wenken bediend met deze Abu Garcia Beast Giftpack Limited Edition.

 • 1 x Abu Garcia Beast Peddel 17 cm Golden Shiner: De grote, peddelvormige staart van Beast Paddle geeft het kunstaas een stabiele, maar krachtige rollende actie. Het kunstaas rolt over de hele lengte, waardoor het zeer attractief is voor snoek. Een veelzijdig kunstaas dat geschikt is voor verschillende vistechnieken!
 • 1 x Abu Garcia Beast Curl 17 cm groene baars: Beast Curl Tail shad heeft een grote sikkelvormige staart, waardoor er veel waterverplaatsing ontstaat. De Beast Curl heeft ook een langere rugvin, waardoor het kunstaas rolt tijdens het zwemmen, wat extra attractie geeft. Sleep langzaam en laat Curly Tail af en toe naar beneden zakken. Laat het aas na het werpen even zinken. Tijdens het testen werkte deze techniek het beste bij grotere snoeken.

Klik HIER om dit pakket cadeau te doen aan iemand anders of jezelf! 

 


 

Svartzonkers Combo

De gloednieuwe Svartzonker X-serie van Abu Garcia snoekhengels en -combo’s zijn gemaakt in nauwe samenwerking met de legendarische Zweedse roofvisser Claes “Svartzonker” Claesson. De hengelcosmetica, blanke actie en componenten zijn ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften en smaak van Svartzonker als een veeleisende snoekvisser. Verkrijgbaar als werp- en spinningversie. De Combo-versie komt in combinatie met de beproefde Revo-X molens en reels. Deze hengels en combo’s laten zien dat een goede kwaliteit niet extreem duur hoeft te zijn!

 • Gedurfd & gewaagd oranje ontwerp
 • Sterke, maar gevoelige 30T carbon blank
 • Seaguide XCES blank-belichtte molen-/reelhouder
 • Seaguide Atlas Performance XBG-geleiders
 • Kwalitatieve hoge densiteit EVA voor duurzaamheid & verbeterde gevoeligheid
 • Ontwerp door Claes “Svartzonker” Claesson voor grote snoek

Deze combo is verkrijgbaar bij Angling Direct.


 

Rod tells story

Naast de High end Yasei LTD modellen, de Yasei BB serie (hengels rond de 99 euro) die eerder dit jaar werden uitgebracht heeft Shimano nu ook de populaire reguliere Yasei serie uitgebreid met enkele modellen die met kurk zijn afgewerkt.

EVA is erg populair de laatste jaren maar het bleek dat veel roofvissers toch nog steeds een voorliefde voor kurk hebben en aan die vraag heeft Shimano nu voldaan door de komst van de volgende Yasei Cork hengels:

 • Yasei Perch 210ML 7-18g Cork,
 • Yasei Perch 225M 10-25g Cork (volledig nieuw model),
 • Yasei Jerkbait 198H 45-100g Cork,
 • Yasei Pike Casting 250XH 40-100g Cork
 • Yasei Pike Casting 250XXH 56-170g Cork en
 • Yasei Pike Spinning 250XH 40-100g Cork.

Net als de andere modellen uit de Yasei serie bezitten ze een lichtgewicht High Modulus Full carbon + HPC + NANOsheet blank. Verder afgebouwd met Fuji Stainless Steel Alconite K-Type geleide ogen en hoogwaardige molen/reelhouder inclusief uitsparing om via de blank iedere vibratie/indicatie perfect te voelen en contact te houden met wat er onderwater gebeurt.

Wij zijn in ieder geval onder de indruk – bezoek je Shimano dealer en pak de hengels eens zelf vast.

 


Ideaal geprijsd

De nieuwe Fox Rage Prism X molenrange biedt enorm veel mogelijkheden tegen een ongelofelijke prijs, ze zijn de perfecte partner voor onze Prism X hengelrange.

 • Verkrijgbaar in de maten 1000, 2500 en 4500
 • Carbon rotor zorgt voor een aanzienlijke gewichtsbesparing
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • Opvallend uiterlijk dat perfect samengaat met de Prism X hengelrange
 • Soft-touch, easy-grip handgreep
 • Extra grote lijnrol om kinken tegen te gaan
 • Supersoepele slip
 • Extra spoelen verkrijgbaar
 • Anti-retour
 • 9+1 kogellagers
 • Gewicht: 346g (4500 maat), 212g (2500 maat) en 171g (1000 maat)
 • Overbrenging: 4,6:1 (4500 maat), 5,0:1 (2500 maat) and 5,1:1 (1000 maat)
 • Lijncapaciteit: 0,30mm/140m (4500 maat), 0,20mm/155m (2500 maat) en 0,15mm/135m (1000 maat)

 


 

Staan op je bellyboat

Staan op je bellyboat – De futuristische HART Slider

Het gonsde al in de bellyboat scene, een waanzinnig nieuwe boot zou gelanceerd worden. Niet in het minste van het merk HART, dat sowieso hoge ogen gooit met haar range aan bellyboaten van hoge duurzaamheid en kwaliteit. Een daar is ie dan, de HART Slider. Wauw, wat een vette looks en wat een weergaloze features. Klik HIER.

Het meest bijzondere van de Slider? Deze bellyboat is super stabiel. Zelfs dusdanig, dat je er op kunt staan en zo kunt vissen. Dat hoef je bij menig andere bellyboat niet te proberen. In combinatie met een aandrijfsyteem kun je zo echt next level bellyboat vissen. Al met al is de Slider van het type dat een nieuw perk inluidt van deze visserij.

De HART Slider is HIER verkrijgbaar. Wordt o.a. geleverd met peddels, een sterke draagtas en een voetpomp. 

 


 

Noors paradijs

Het jaar 2020 omschrijven we kort gezegd als een #@&()% jaar. Gelukkig hebben we maar liefst ruim 90 % van onze gasten weten om te boeken naar 2021. Daarnaast zijn we van nature positief aangelegd en gaan we gewoon door op de voet waarmee we bezig waren. En dat is waarde toevoegen voor onze gasten!

Dit keer doen we dat door het toevoegen van een nieuwe locatie. Nu hebben we op het eiland Froya deze nieuwe toplocatie in ons portfolio opgenomen. Titran! Deze locatie ligt direct aan het water en het dichtste bij de allerbeste visplekken van de regio. Daarnaast vis je hier vanaf 21 voet Kvaerno boten met 100 PK motoren en beschik je over een 9 inch Garmin GPS \ fishfinder. Deze boten zijn net weer groter en beter uitgerust dan de gemiddelde boot en biedt met zijn lengte ook meer comfort.

Verder zijn de woningen zeer luxe en comfortabel ingericht met een volledig geëquipeerde open keuken en zijn ze geschikt voor maximaal 6 personen met 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Alles bij elkaar een combinatie van positieve factoren waardoor het zich onderscheid van andere locaties op Froya en Hitra door:

Als extra optie kan je hier een dag boeken met een professionele grote vissersboot. Dat kan met een 10 meter of een12,5 meter lange boot. Perfect om een dag gericht op de echt grote soorten te gaan vissen.

Voor meer informatie, klik HIER.

 


 

Combat shads

Nadat de beschikbaarheid van de beruchte combat shads uit Duitsland lange tijd lastig was heeft Fish Inn de voorraad weer geheel op orde. Naast de bestaande 12.5cm in 10 verschillende kleuren is er nu ook een 7.5cm en een 10cm combatshad toegevoegd aan het ruime assortiment shads van Fish Inn.

Het geribbelde profiel van de combat shad zorgt voor super veel trillingen die zowel tijdens het werpend als verticaal vissen voor een sublieme vibratie zorgen. Daarnaast zijn deze shads voorzien van ingegoten zoutkristallen die niet alleen de balans in het water bepalen maar ook nog eens een extra smaak dimensie toevoegen aan deze roofvisshads.

 

Het leger aan verleidelijke kleurstellingen maakt de Combat shad onweerstaanbaar voor al onze zoet maar ook de mooiste rover van het zoute water de zeebaars heeft zich al vele malen vergrepen aan deze shad. Voor een extra aantrekkingskracht zijn de combat shads voorzien van een aantrekkelijke knoflook flavour die ervoor zorgt dat de vis deze roofvisshads van Fish Inn met iets langer vast houd dan degene die gewoon naar rubber ruiken.

Met dit leger van shads in jouw tacklebox is er geen roofvis meer veilig, bestel ze nu bij Fish Inn!

 


 

Terugkerende klassieker

De terugkeer van het klassieke zinkende kunstaas, de Butcher 5 cm Sinking is weer opgenomen in de Salmo range! Verkrijgbaar in vier briljante, visvangende kleuren. Geschikt om de kleinere vissoorten zoals baars te vangen, maar ook grotere vissen zoals snoek zullen dit aasje niet laten lopen!

 • Verkrijgbaar in vijf kleuren: Green Tiger, Holographic Real Dace, Supernatural Hot Perch, Holographic Brown Trout
 • Kan effectief op alle watertypen worden gevist
 • Een fantastisch kunstaas voor het belagen van kleinere roofvissoorten zoals baars en kopvoorn
 • Voorzien van hoogwaardige VMC haken

Klik HIER om de Salmo Butcher te bestellen!

 


 

Opbergruimte voor de Kajak

TUFF KRATE™ is een box met een supersterke HPDE- constructie, Flambeau Tuff Krate™ is speciaal ontworpen om achter de stoel van de meest populaire kajakmodellen te passen.

Een groot vak voor je bulkvoorraad, die ruimte biedt voor acht 4000series of zes 5000series Tuff Tainers en bovenop een separaat vak voor alles waar je snel bij moet kunnen. Beide vakken zijn goed afsluitbaar met een klikvergredeling zodat je materiaal in de box blijft in geval van omslaan.

De Tuff Krate is verkrijgbaar bij Technautic.

 


 

Ned riggen

Zeer binnenkort weer een primeur bij BaitNation.nl, weedless nedriggen met de TT Lures NedlockZ EWG! Breng de NedRig naar de zwaar begroeide wateren met de NedlockZ EWG, de ultieme weedless NedRig jigkop!

De “next step” in het Ned Rig Fishing System, de NedlockZ EWG, stelt je in staat om je favoriete ZMan NedRig-softbaits te riggen om ook te kunnen vissen in zwaar begroeid water. De NedlockZ EWG combineert een traditionele “mushroom”kop met een op maat gemaakte heavy-duty # 1 VMC extra wide offsethook om eenvoudig weedless riggen mogelijk te maken.

De voorgevormde ‘chin lock’-houder vergrendelt de softbait op zijn plaats, zodat je lange worpen kunt malen, het plastic agressief  binnen kunt vissen indien nodig en zelfs bij een gemiste aanbeet zal je plastic zeer waarschijnlijk op zijn plaats blijven zitten.Verkrijgbaar in 1/15oz (plm 1,7 gram), 1/ 10oz (plm 3 gram), 1/ 6oz (plm 5 gram) en 1/5oz (plm 5,6 gram) en zijn verpakt per 4 stuks. Ze zijn beschikbaar in Black, Green Pumpkin, Chartreuse en Orange.

Op het moment van schrijven is dit artikel helaas nog niet aangekomen bij BaitNation, de verwachting is dat deze eind week 50 leverbaar zijn!

 


 

Japanse zeebaars topper

 

De langzaam zinkende Somari is deels hard aas en deels jig. Door het aan de bovenzijde gemonteerde bevestigingspunt en de verticale ‘vaan’ kun je dit kunstaas op verschillende manieren binnen vissen.

De Somari zwemt net onder het water oppervlak en maakt daarbij een sierlijke S-beweging, zelfs als je hem heel traag binnen vist. Killing is met name als je hem even stil laat vallen. Dan zinkt hij heel langzaam. Hét moment voor onze zeebaars om ‘m te grijpen.

Klik HIER om dit uiterst exclusieve kunstaas te bestellen. 

 


 

Voor alle finesse technieken

SENSITIVE                                LIGHT                                                  X-FAST

Met trots presenteert Spro de nieuwe Specter Finesse hengelserie. Binnen deze ontzettend brede hengelserie vindt iedere finesse visser de perfecte hengel voor zijn visserij.

Wie een Specter ter hand neemt weet dat hij écht iets speciaals vast heeft!

Alle hedendaagse technieken zijn maximaal benut om tot een serie te komen die op alle vlakken hoge ogen gooit: extreem veel gevoel, uitstekende prestaties, goede looks, bijzonder laag eigen gewicht en dat alles voor een zeer acceptabele prijs. Deze hengels dragen het gele SPRO ‘S’ met trots!

 

De Specterserie is opgebouwd uit 5 verschillende type hengels die dankzij hun kleurcode goed te herkennen zijn, zo vind je heel snel welke hengel geschikt is voor jouw visserij!

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom SPRO? Volg ze op YouTubeFacebook en Instagram.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl