Tackle Meister Review – Wiley X Breach Polaroid – High tech zonnebril

07/09/2020
Tackle Meister Review – Wiley X Breach Polaroid – High tech zonnebril

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Johannes Elzinga met de een polaroid bril van Wiley X.

Door Johannes Elzinga

Polaroid brillen hebben bij mij nog nooit een lang leven gehad. Ik heb wel zeker 5 á 6 stuks gehad en elke bril een relatief korte periode. Een paar voorbeelden, vast wel bekend bij menigeen. Op het dak van je auto laten liggen en weg rijden, in het water laten vallen tijdens het drillen van een vis (meerdere keren), of gewoon kwijtraken. De laatste bril die ik ben kwijtgeraakt was niet eens van mij maar van vismaat Bart van de Walle. Een dikke Wiley X. Super zonde natuurlijk. Compleet verrast stuurde Wiley X een bril op voor zowel Bart als mij. Tijd om deze serieuze polaroid juweel te testen in alle omstandigheden.

Een gloednieuwe bril van Wiley X. Tof!!

 


Specificaties

Merknaam: Wiley X
Product: Breach Captivate
Type product: Polaroid bril
Glazen kleur: Bronze mirror
Frame kleur: Mat bruin
Bijzonderheden: Anti-fog, anti-kras, anti-vuil coating en cavity seal.
Winkeladviesprijs: € 199,-


 

Handige accessoires voor een langere levensduur!

 

Eerste indruk

Een bril moet naast goed functioneren ook goed staan. Niet meteen het model (ovaal) wat ik zou kiezen als het ging om vrije tijd. Daarvoor heb ik liever een wayfarer model, aka het Ray-Ban model. Gelukkig is dit een bril om mee te vissen en niet om mee te flaneren. Een polaroid moet gewoon compleet afsluiten bij mij als het om vissen gaat, ofwel geen hinderlijk licht doorlaten. En dit kun je zeker verwachten van de Wiley X Breach Captivate.

Rubberen sleeve aan beide kanten zodat het koort goed blijft zitten.

Behalve de hardcase en beschermhoes zat er nog iets in het doosje. Iets waarvan één probleem al is opgelost. Namelijk een koortje. Een stevige rubberen sleeve die je over de pootjes van je montuur schuift. Muurvast. Dit lijkt mij erg fijn als je de bril snel wilt op- en afdoen zonder de bril ergens in te stoppen. Maar de Wiley X Breach is uitgerust met antislip rubber op belangrijke punten zoals de neusbrug en de oortjes. Dus zelfs zonder koortje moet de bril op zijn plek blijven zitten.

Anti-slip rubbers op vast houdende punten zoals de oortjes

Daarnaast is er nog een afneembaar foam-frame voor de glazen. Ook wel een ‘’cavity seal’’ genoemd volgens de firma Wiley X. De cavity seal zou bij lage en extreme snelheden wind tegen moeten houden. Erg handig voor op de boot lijkt mij. Maar ook voor mensen met snel droge of juist tranende ogen biedt dit optimale bescherming. Zelfs tegen pollen. Handig dus als je hooikoorts hebt.

Cavity seal. Heel veel voordelen!

Met of zonder deze frame blijft de Wiley X BREACH captivate lekker zitten. Dat laatste woord in de naam was nieuw voor mij. Met de officiële site van Wiley X erbij, kwam ik er in een mum van tijd achter waar dit voor staat.

‘’De Captivate glazen reduceren de reflectie van blauw licht van bijvoorbeeld water, maar benadrukt de kleuren rood, geel en groen. Captivate egaliseert het zichtbare licht zodanig dat het beter door je ogen kan worden verwerkt. Met de Captivate glazen in deze bril worden de meeste kleuren neutraal doorgegeven en worden met name de geeltinten versterkt.’’

Door deze positieve eerste indruk heb ik hoge verwachtingen van dit A-merk montuurtje. Tijd om een potje te gaan vissen in verschillende weersomstandigheden.

Captivate glazen die voor verduidelijking van bepaalde kleuren moeten zorgen… Bijzondere feature..

 

Praktijk

Omdat ik al enige tijd niet meer met een polaroid gevist heb, was dit weer even wennen. En dat merkte mijn hoofd ook direct. De eerste keren kreeg ik best wel zere oren na een lange tijd (+-2 uur). Een bril is niet altijd een ‘’one size fits all’’ en kan meestal met een schroevendraaier wat breder/groter gemaakt worden.

Dit was niet meer nodig aangezien de bril na een paar keer dragen een vaste pasvorm kreeg. Een polaroid moet ook genoeg beschermen, want 8 uur lang op het strand liggen zonder zonnebrand crème doet toch ook niemand. Maar waarom wel een volle dag vissen zonder polaroid. Gelukkig geen hoofdpijn meer of tranende/rode ogen ’s avonds na het vissen want deze Wiley X bril biedt wel optimale bescherming voor je ogen.

Deze Wiley X beschermt je goed tegen een felle zon.

En dat dus niet alleen. Voor ons vissers het belangrijkste: dieper het water in kunnen kijken door het wegnemen van die hinderlijke weerspiegeling/schittering op het water. Met als extra voordeel de Captivate glazen, bepaalde kleuren nog zichtbaarder maakt. Kleuren zoals groen, rood, geel en ook oranje worden extra geconcentreerd weergegeven door deze glazen. Terwijl de lichtblauwe lucht grijs wordt weergegeven.

Het resultaat van de bijzondere ”Captivate” glazen. Blauwe lucht wordt grijs en het gras is groener!

De Wiley X Breach die ik heb mogen testen was uitgerust met de kleur “polarized bronze mirror” glazen. Geschikt voor helder en troebel water. En dit blijkt ook uit mijn eigen ervaringen. In Groningen zijn veel wateren helder en troebel, maar weinig zijn echt kraakhelder. Met deze bril heb ik eigenlijk meer kunnen zien dan ooit. Opkomende waterplanten zoals lelies die je op een diepte van 2 á 3 meter kan zien is geen uitzondering. Hardbaits, met name de wat fellere kleuren kan je al op een beste diepte zien. Ook de vis die er achteraan komt natuurlijk! Je schrikt er gewoon van. Zonder deze Wiley X had ik mijn hardbait al weer opgedraaid. Nu kun je nog even een paar tikken geven om de twijfel van de vis weg te nemen. Ook je gevlochten lijn volg je vele malen beter omdat deze vaak van fluorkleuren voorzien zijn.

Dankzij de bril kon ik mijn hardbait eerder zien. Een paar tikken extra trok deze vis over de streep.

Tot slot wordt ervan alles aan gedaan om irritaties te voorkomen bij deze bril. Zo zit er een anti-vuil/water, anti-kras en een anti-fog coating op en in de glazen verwerkt. Ook zitten er naast beide glazen een ‘’fog klep’’ die je kan openen als je bijvoorbeeld met een buff voor je gezicht vist. Hierdoor voorkom je dat de bril aan de binnenkant gaat beslaan. Ik was er verbaasd over hoe goed dit werkt. Natuurlijk is het nooit perfect, maar met al deze opties minimaliseert deze bril de meest voorkomende problemen.

Een bril die genoeg bescherming biedt voor jou maar ook voor zichzelf 😉

 

Verkrijgbaarheid

Verkooppunten voor deze bril liggen niet voor het oprapen. Via Wileyx-shop.nl echter kun je sowieso lekker shoppen. De site is super gebruiksvriendelijk en elke type bril heeft een duidelijke uitleg over de kwaliteiten. Heb je de juiste bril gevonden? Dan kun je deze zelfs op sterkte laten maken. Persoonlijk vind ik dat echt super van dit toffe merk. Gaat er bijvoorbeeld één van de glazen stuk. Of het frame ? Dan kan je die zelfs die los bestellen. De Wiley X Breach Captivate die ik heb mogen testen is overigens verkrijgbaar met verschillende glazen met ieder een eigen eigenschap natuurlijk. Voor al deze kwaliteiten en opties op deze bril (HIER) betaal je €199,- schoon aan de haak. Een flink prijskaartje, maar dan heb je ook zeker wat…

Plug en play met de ”cavityseal”

 

Conclusie

Een bril die elke cent waard is. Dat is wat ik er persoonlijk van vind. Je hebt echt alle opties om zowel je ogen als de bril zelf te beschermen. Daarnaast, is de Wiley X Breach uitgerust met Captivate glazen die bepaalde kleuren extra duidelijk weergeven. Ook haalt deze bril de hinderlijke weerspiegeling, glinstering en onduidelijke kleuren uit je beeld. Dit geeft meer en meer voordeel aan het type visserij die jij graag doet. De bril valt na een kleine tijd in een soort persoonlijke pasvorm voor je hoofd. Dit voorkomt pijn bij je oren. Ook wordt deze luxe polaroid bril opgestuurd met een hardcase, beschermhoes en een koort. Voor mij een bril die zijn werk goed doet met vele opties die je echt nodig hebt. Of het nu vanaf de kant, boot of het autorijden is. De Wiley X Breach gaat standaard elke sessie mee.

Heel vet als je op een kraakhelder water de vis al ziet vechten op een flinke diepte.

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Johannes Elzinga
Geboortejaar: 1998
Regio: Groningen
Favoriete roofvissoorten: Baars en snoekbaars.
Specialismen: Streetfishing en baarsvissen.