De gesloten tijd, wat nu ? – Herman Schuurman – Gidsen en wedstrijden

21/05/2019
De gesloten tijd, wat nu ? – Herman Schuurman – Gidsen en wedstrijden

Aftellen Roofmeisters. Zaterdag kunnen we een streep trekken door de gesloten tijd en kunnen we weer losgelaten worden. Natuurlijk zijn benieuwd naar hoe de cracks deze tijd door gekomen zijn en welke plannen ze hebben.   

De vorige keren Simon Torenbeek Hilco van Nuil, Oscar WissinkCarl GreveYvo Bindels, Rick Simmerman, Bertus Rozemeijer, Michael Stalenhoef en Nick Landman. Nu is het de beurt aan Visgids Herman Schuurman van Shimano.

Hoe was het seizoen 2018/2019 voor jou?

Het seizoen 2018/2019 was een mooi jaar, samen met Martijn wist ik een tweede plek te bemachtigen op het NK Snoekbaarsvissen. Ook met de old school wedstrijden wisten we het verschil te maken, daar werden we eerste en tweede. Verder heb ik het heel druk gehad met gidsen, met name in herfst heb ik geen vrije dag gehad. Dat zegt wel weer hoe druk ik was.

Ik en Martijn wisten tweede te worden op het NKS snoekbaarsvissen.

Nu gesloten tijd, hoe kom jij deze tijd door?

In deze periode klus ik in en rondom huis, dit zijn klussen die het afgelopen jaar zijn blijven liggen. Verder maak ik in deze tijd de koivijver goed schoon en zijn er weer een paar nieuwe bewoners bij gekomen. Normaal doe ik het onderhoud aan de boot, maar dat hoeft dit keer niet. Ik krijg namelijk een nieuwe, dus alleen de motor krijgt een onderhoudsbeurt.

Gesloten tijd, goed moment voor een onderhoudsbeurt van de motor. De boot is dit keer niet nodig 🙂

De nieuwe boot wordt wederom weer een Tomasco, een Tomasco Predator om precies te zijn. De boot is een stukje groter waardoor er volgend seizoen drie gasten mee kunnen vissen. Dit Friese product wordt een bijzonder schip.

Naast klussen, schoonmaken en onderhoud ga ik ook een paar avondjes vissen met mijn zoon Iwan. Deze avondjes gaan we karpervissen met de vaste stok op Toms Creek.

Naast het roofvissen, wordt er ook op karper gevist met de vaste stok.

Dit is wat anders dan gidsen vanaf een boot…

Al plannen voor de opening op die laatste zaterdag van mei?

Jazeker! De boot moet opnieuw ingericht worden want de eerste zaterdag van mei staat er alweer een NKS wedstrijd op het programma.

Ook dit jaar gaan we voor de prijzen.

Zijn er doelstellingen voor 2019/2020?

Als doel heb ik om mee te vissen met een aantal NKS wedstrijden. Ik heb het te druk om mee te doen met de hele competitie. Mijn prioriteit ligt bij het gidsen (mijn gasten een mooie dag bezorgen). Ook kijk ik weer uit naar de Luremasters, deze prachtige wedstrijd ga ik samen met mijn zoon Iwan vissen, hoe vet is dat!?

 

Thanks Herman! De visgids van Nederland. Dit was de tiende ‘De gesloten tijd, wat nu?’, de volgende keer praten we met Jordy van Loo van Rozemeijer.