Tackle Meister Review – Fox Rage Zander Pro Shad UV

30/07/2019
Tackle Meister Review – Fox Rage Zander Pro Shad UV

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr onze Tackle Meister Stein Honders over de Zander Pro UV, beschikbaar gesteld door Fox Rage


Specificaties

Merknaam:  Fox Rage
Productnaam:  Mixed UV Colour Pack  Zander Pro shads.
Type product:  Softbait
Lengte:   7,5 cm  10 cm 12 cm 14 cm.
Kleur:  UV Arkansas,  UV Perch,  UV Pearl,  UV Dark Oil en  UV Pink Candy.
Bijzonderheden:  een UV Coating, gemaakt van een zeer stevig rubber mengsel.
Winkeladviesprijs  7,5 cm €4,50,  10 cm €5,50,  12 cm €7,50,  14 cm €8,00  (per 5 stuks).


 

Multi-colour pakketten, eens wat anders 🙂

Eerste indruk

Ik zelf heb al erg veel met de Zander Pro gevist en het is een van mijn favoriete aasjes. Als de aanbeten weg bleven was deze shad altijd mijn blank saver, ik verwacht daarom erg veel vis op deze shads. Ik ben erg benieuwd of dat de UV Coating een verschil gaat maken. UV is een afkorting van Ultraviolet. Iets uit het lichtspectrum dat wij mensen met het blote oog niet waar kunnen nemen (alleen met UV-lamp), in het dierenrijk ligt dat anders.

Mooi vangend kleurenpatroon, al helemaal met de wetenschap dat er UV kleuren in verwerkt zitten.

De shads worden per 5 verkocht. Dit is erg handig want je hebt wat natuurlijke kleuren en wat meer opvallende kleuren, zo kun je inspelen op helder of troebel water. Wat mij ook meteen opviel was dat het een stevige shad was die heel wat aanbeten kan weerstaan. Veel van mijn snoekbaars visserij speelt zich af op de rivier en dan is duurzaamheid extra fijn.

5 verschillende kleuren; daar kun je wel even mee vooruit toch?!

 

De proef op de som

Ik besloot om naar Amsterdam te gaan met mijn Roofmeister collega Tim Hakkert. Twee man sterk gingen wij achter de glasoog aan. We kozen allebei voor een agressieve kleur, want het water was erg troebel. Tim ging voor een UV Pink Candy 10 cm en ik voor de UV Perch 12 cm. Wij kozen voor een loodkop van 14 gram. Best zwaar inderdaad, maarh et waaide erg hard die dag en dan is het erg lastig om bodem contact te houden met een tiengrammer.

Tja, die Zander Pro is gewoon precies hoe een snoekbaars shad er uit moet zien!

Door de dikke body bleef de shad goed in balans en kreeg het een mooie kantelende actie. Na wat kleine aanbeetjes gehad te hebben (waarschijnlijk kleine of voorzichtig azende vis) wist Tim een mooi snoekbaarsje te vangen die de Pink Candy wel zag zitten.

Vismaat Tim succesvol op de roze Zander Pro en bijna mijn camera lens kaduuk op deze manier 😛

Verder was het die dag erg slecht, weinig vis en te veel wind. Ik wilde toch iets proberen om een visje te vangen en besloot om een Zander Pro Salt & Pepper aan mijn speld te hangen. Zonder UV en je raadt het al hahaha.  Ik maak een worp langs de kant en krijg een vage aanbeet.

Spanning en sensatie bij het Centraal Station.

Ik zet de haak en ik voelde meteen al, dit is een goede vis. Na een tijdje kwam ze boven. Het bleek om een mooie IJ snoek te gaan die Tim via een trappetje perfect lande. Het gebeurde allemaal vlak voor het Centraal Station en zo’n 80 mensen volgden het schouwspel 🙂 Een prachtige vis en dan net niet op een UV gekleurde Zander Pro. Maar goed, dat wil niet zeggen dat ik geen vertrouwen heb in de UV-varianten.

Zou ie een hekel aan de UV kleuren hebben gehad?

Een paar dagen later gingen Tim en ik naar de Waal. De condities waren veel beter het water was vrij helder dus we gingen voor een natuurlijke kleur. Tim was bewapend met een UV Perch en ik met een UV Dark Oil. Na een paar worpen kreeg Tim gelijk al een aanbeet, hij wist een leuk baarsje te vangen die ook wel wat zag zitten in een 12 cm Zander Pro.

Stingers hebben geen enkele invloed op de actie van de Zander Pro Shads.

Het begon langzaam donker te worden en dat is ons inziens de periode dat UV kleuren het verschil kunnen maken, vanwege slechte lichtomstandigheden. Dit bleek ook zeker in de praktijk te werken, want er was ineens volop actie, alleen wisten we ze niet te verzilveren. Ik miste erg veel vis dus besloot ik om er een stingertje bij te plaatsen. Gelukkig belemmerde dat niet de actie van de softbait. Dat is het voordeel van een shad met een brede body.

Perch op UV perch 🙂 Kannibaaltje hoor…

Na een tijdje geworpen te hebben krijg ik een harde aanbeet op mijn softbait. Dat bleek een leuke snoekbaars te zijn die net met het stingertje gehaakt zat. Ook deze vis viel voor deUV.  De 12 cm shad is ook  goed te vissen met een enkele haak. Kijk eerst even hoe de vist aast, een stinger kun je altijd nog plaatsen. Ik heb ook een tijdje met de 14 cm zander pro gevist op snoekbaars, maar naar mijn mening is die shad te groot voor het slag snoekbaars waarop wij vissen. Zeker in deze periode.

 

Aanschaf

De Mixed UV Colour Pack  Zander Pro shads is zeer eenvoudig te vinden bij jouw hengelsportzaak in de buurt. Zo niet, dan staat het hele internet vol met advertenties over deze softbaits. Mocht je 5 shads te veel vinden dan zijn ze ook altijd los verkrijgbaar. de Mixed UV Colour Pack zijn gevuld in 4 verschillende maten en 5 kleuren. De kosten zijn ongeveer 7,5 cm €4,50,  10 cm €5,50,  12 cm €7,50 en 14 cm €8,00.  (Per Colour pack).

 

Slotsom

Als allround roofvisser moet je deze allround softbait gewoonweg in je tackle box hebben. Er is geen rover die de staart actie van dit aasje kan weerstaan. Door zijn brede body en zijn dunne staartje krijg je een mooie roterende actie. Ik heb erg veel vertrouwen gekregen in de UV coating , ik denk echt dat de coating met donker weer of in de avond/nacht een verschil kan maken.

Op de Waal bewees de UV Zander Pro zich met name tijdens de donkere uurtjes.

Door het stevige rubbermengsel gaat deze shad erg lang mee. Een nadeel daar van is dat, bij een aanbeet de shad moelijker opgeslokt kan worden. Een ander nadeel van deze shad is dat hij vrij zwaar binnen vist in de harde stroming. Dit komt door de brede schoepstaart en zijn brede lichaam . Onthoud wel, hoe meer weerstand des te meer trilling in het water en des te meer is er sprake van een zweefmoment.

 


 

TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Stein  Honders
Geboortejaar: 2001
Regio: Betuwe
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, snoek en roofblei
Specialismen: Roofblei en snoekbaars