Top 5 plannen voor het nieuwe seizoen – Jordy van Loo

23/05/2019
Top 5 plannen voor het nieuwe seizoen – Jordy van Loo

Aftellen Roofmeisters. Zaterdag kunnen we een streep trekken door de gesloten tijd en kunnen we weer losgelaten worden. Natuurlijk zijn benieuwd naar hoe de cracks deze tijd door gekomen zijn en welke plannen ze hebben.   

De vorige keren Simon Torenbeek Hilco van Nuil, Oscar WissinkCarl GreveYvo Bindels, Rick Simmerman, Bertus Rozemeijer, Michael Stalenhoef, Nick Landman en Herman Schuurman. Nu is het de beurt aan Jordy van Loo van Rozemeijer. Het afgelopen seizoen en de gesloten tijd slaan we over, we richten onze pijlen 100% op het nieuwe seizoen. Zijn TOP 5 plannen voor 2019-20.

 

Hopen op een spetterend begin.

Nummer 1: Werpen vanuit de boot

Als ik voor de rest van mijn leven nog maar één visserij zou mogen uitvoeren dan zou dit het wel zijn, werpen vanuit de boot op snoek. Het gaat me bij deze visserij niet eens om grote en dikke vissen. Het visuele aspect, gemarkeerde spots op de kaart afstruinen en het harde werken van het werpen en jerken zelf, dat maakt voor mij deze visserij zo mooi.

Rozemeijer Tybrid, een jerkbait die bij mij vaak aan de speld hangt.

Vooral de visserij met jerkbaits is een echte aanrader! Met onze Rozemeijer Tracker, Tybrid en Maori heb je eigenlijk de 3 belangrijkste type jerkbaits voor 99% van de situaties al op zak. Voor mij zijn dit ook gelijk de aasjes waar ik ontzettend veel vertrouwen in heb, maar ook de Slider en Busterjerk gaan mee. Mocht de plantengroei te gortig worden hang ik er ook graag grote spinners en spinnerbaits aan. Als je een paar dagen achtereen met deze aasjes gaat vissen, geldt een dagje vissen gelijk als een dag conditietraining, maar effectief is het zeker!

Nummer 2: Ondiep trollen

Een visserij die ik de laatste twee jaar erg ben gaan waarderen is het trollen op snoek. En niet zomaar trollen… ondiep trollen. Hieronder versta ik het varen en vissen op dieptes van 0,8 tot 2,5 meter. Tot nu toe gebruik ik voor deze visserij uitsluitend grote swimbaits. De Rozemeijer Fatal Attraction, Line Thru Roach & Trout en Revolution shads zijn voorlopige favorieten, maar elk jaar verandert er wel wat aan deze set-up. Wees niet bang om deze swimbaits lekker hoog in het water te laten zwemmen.

Deze vis kwam toch echt van 2,5 meter diep om de Fatal Attraction 15 cm onder het wateroppervlak te pakken.

Vlak na de opening van het seizoen zijn de vissen vaak erg actief en willen ze hun maaltijd best ophalen. We vergeten weleens dat we op roofvis vissen. Dat betekent dat het jagers zijn, ze moeten erg vaak een maaltijd van een afstandje spotten en vangen! De aasvis die ze eten komt namelijk 9 van de 10 keer niet op 20cm van hun bek voorbij gezwommen!

Nummer 3: Streetfishing

Streetfishing, het is niet alleen voor de jeugdige visser! Ik kan er intens van genieten om een stad op te zoeken en eenmaal aangekomen daar overgoten te worden met visueel, interessante stekken. Vis vangen in de stad is anders dan vanuit een boot of poldersloot.

Ultieme streetfishing vibe!

Er staan bijna altijd mensen om je heen. Je krijgt dus ook vaak veel interesse van mensen, of je nu vangt of niet. De ‘vibe’ van het streetfishen is wat het mooi maakt voor mij. Licht bepakt, klein materiaal, veel wisselen en de pijn in je benen als je weer naar huis vertrekt en ziet dat je 15 kilometer hebt afgelegd. En ook nog eens vis vangen!

Nummer 4: werpen op de rivier

De kantvisserij op de rivier is voor mij een simpele, maar heerlijke visserij. Net zoals bij het streetfishen heb je maar weinig spullen nodig. Een hengel, tas met shads, loodkoppen, materiaal voor het onthaken en een schepnet. Meer heb je eigenlijk niet nodig! Het is een visserij die je lekker in de ‘loze uurtjes’ kunt toepassen als je in de buurt woont van een rivier.

De nieuwe Rozemeijer shads. Met 9, 13 en 14 cm ideaal voor het werpend vissen op de rivier!

Ook kun je alle soorten roofvis verwachten. Snoekbaars, baars en snoek zal de hoofdmoot zijn, maar tussendoor zul je je ook goed kunnen vermaken als je een groep roofbleien tegen komt. En dan de laatste soort: de meerval. Het gebeurt nog lang niet elke sessie dat je tegen zo’n monster aanloopt, maar de mogelijkheid is meer dan aanwezig!

 

Nummer 5: Werpen vanaf de kant op snoek

Vanaf de kant werpen op snoek, een visserij die ik in specifieke gevallen maar weinig heb gedaan het afgelopen jaren. Het is wel de visserij waar ik vroeger mee ben begonnen  en welke ik ook nooit op zou geven. Het vangen van baars en snoek in kleine sloten doet me het vissen op zichzelf altijd weer erg waarderen.

Geen mensen om je heen, gewoon lekker werpen en genieten van elke vis. Groot of klein, mis of raak, zelfs als ik geen stootje krijg, maar toch een uurtje eruit ben, kan ik  genieten. Maar uiteindelijk gaan we natuurlijk wel voor de vangst!

De Rozemeijer Stalker, een van de vele aasjes die je mooi kunt toepassen tijdens de kantvisserij.

Zelf ga ik op 25 mei voor een combinatie tussen nummer 1 en 2. Achter de snoek aan dus! Wat je ook gaat doen, veel succes tijdens de opening, maar vooral ook veel plezier.

Thanks Jordy! Hierbij een einde aan de gesloten tijd reeks. Reden genoeg om ons volledig op het nieuwe roofvisseizoen te storten. Succes iedereen!