Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Mike Latdorp

23/06/2024
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Mike Latdorp

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Mike Latdorp met zijn top 3 kunstaas voor snoek!

 

Nummer 1> Miuras Mouse

Dit aasje is naar mijn mening mijn zekere nummer één, de resultaten die ik op dit aasje boek, zijn ronduit absurd. De Miuras Mouse is vrijwel het hele jaar inzetbaar. Je hebt twee maten: 20- en 23 cm. In de winter houden de snoeken naar mijn mening wat meer van groot aas en in de zomer vaak van wat kleiner aas. Dan komt het goed uit dat je met de Miuras Mouse veel kunt combineren.

Je kunt leuk combineren met de Miuras Mouse.

In de winter combineer ik deze graag met een Westin BullTeez Curltail 27 cm, of een Gator Catfish 35 cm. In de zomer kies ik graag voor een ShadTeez 16 cm en dit levert door het hele jaar heen grote en mooie exemplaren op. Miuras Mouse is goed voor klein en groot, ik durf bijna vangsten te garanderen!

 

Nummer 2> Westin BullTeez 24 cm

Deze shad werkt naar mijn mening altijd wel, met de grootte van de shad richt je je wel wat meer op de grote snoeken, maar de kleinere vissen weten hem meestal ook wel te vinden. Deze shad heeft een mooie rollende actie en triggert de vissen zodra hij over of langs de vis trekt. Dit kunstaas gebruik in nu ruim vijf jaar en heeft me fantastische dagen bezorgd. Vaak, als je op een dag niks vangt, is de BullTeez toch altijd wel de key tot succes.

Deze shad is vaak de key tot succes!

Deze shad is verkrijgbaar in 9, 12.5, 18 en 24 cm, ik gebruik zelf voor de snoek toch het meest de 18- en 24 cm, omdat deze toch wat meer volume hebben en daardoor wat groter zijn. Deze shad knoop ik vrijwel elke visdag een paar uur aan de speld, want vertrouwen in het aas is en blijft het meest belangrijk. Westin BullTeez vangt altijd wel vis, ook hele grote vissen!

 

Nummer 3> Berkley Zilla Glider

Een fantastische jerkbait die vooral in het voorjaar net voor de paaitijd prima werkt. Deze jerkbait is heel gemakkelijk te vissen en slaat lekker wijd uit. Door zijn fantastische actie en de felle harde ratel die erin zit, is deze heel effectief. Ook in de zomer slaan de aantallen altijd fel aan, de snoeken zijn in de zomer altijd heel agressief en die agressiviteit kun je met de harde ratel goed triggeren.

Vooral in het voorjaar is deze echt goed.

Je kunt hem zowel traag als heel snel vissen, daardoor is deze jerkbait ook in de winter heel effectief en kun je er veel en grote snoeken mee vangen.

 

Bij deze nomineer ik Hugo Hegeman voor zijn top 3 kunstaas voor snoekbaars, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.

Wick Eijndhoven.

Mees Holthausen.

Steef Grotenbreg.

Jouke Jansma.

Rik Sieben.

Roy Vanstreels.

Jeroen Vloon.

Hendrik-Jan Verheij.

Hans van de Wetering.

Jogi Deij.

Martijn Leus.

Siegfried Schön.

Justin Gottmers.

Luc Coppens.

Calvin Clerc.

Jeroen Eijssens.

Hans Ruigrok.

Niels van Reeuwijk.

Mikky de Boon.

Rob Nullens.

Kevin van Kampen.

Lau Boom.

Mathieu Bouckaert.

Mats van Dijk.

Mike Peeters.